hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayburt'a senfoni orkestrası "zulmü"!

    Bayburta senfoni orkestrası zulmü
    expand

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatıyla Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) konser programına Bayburt'u dahil etmesi kentte farklı tepkilere neden oldu.

    Yöneticiler halkın sabırsızlıkla orkestrayı beklediğini belirtirken, sokaktan gelen tepkiler farklı...
     
    Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın Bayburt'ta konser vermesi fikri Kızılay Yönetim Kurulu üyelerinin Çankaya Köşkü'nü ziyareti sırasında gündeme geldi.
     
    Kızılay Yönetim Kurulu üyesi, Bayburtlu Ercan Saatçi, Cumhurbaşkanı Gül'e, "Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi" fıkrasını anlatarak, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın kentte konser vermesini teklif etti.
     
    Teklif üzerine Senfoni Orkestrası, Bayburt konserini takvime aldı.
     
    Fıkra şöyle:
     
    "Bayburt halkı Senfoni Orkestrası'nı dinlemek için konser salonunu doldurur. Konser sonunda, bir gazetecinin "Konseri nasıl buldunuz?" sorusuna bir seyirci, "Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi" cevabını verir."
     
    Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin, "Orkestranın gelmesiyle ilimize atfedilen fıkranın canlanması sağlanacaktır. Bu fıkranın devamı olacaktır" dedi.
     
    Kent yöneticileri ise konseri heyecanla bekliyor. Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, konseri büyük bir sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.
     
    "İkinci zulüm yaşatmasınlar"

    Sokaktaki tepkiler ise farklı:
     
    - "Cumhurbaşkanından ricam; bize ikinci bir zulüm yaşatmasın. Bizim kültürümüz değişiktir, biz şairlerle, ozanlarla yetiştirildik."
     
    - "Biz bu müzikten anlamayız, bunun okulunu kursunlar, ondan sonra olsun"
     
    - "Uygun buluyorum".
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow