hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Zanlı Günaydın susturulmak istendi"

    Zanlı Günaydın susturulmak istendi
    expand

    Malatya'da 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan yayınevi baskınının bir numaralı sanığı Emre Günaydın'ın, hastanede tedavi gördüğü sırada cinayetle ilgili konuşmak istediği, ancak yanında bulunan görevlinin Günaydın'ı susturmaya çalıştığı öne sürüldü.

    Malatya'da 3 kişinin öldürüldüğü yayınevi baskınıyla ilgili soruşturma dosyasına yeni bilgiler giriyor.
     
    Yayınevi baskınının ardından polisten kaçmak isterken pencereden atlayan ve bir süre hastanede tedavi gören sanık Emre Günaydın'ı hastanede izleyen polis memurunun yazdığı bilgi notuna göre, Günaydın hastanede konuşmak istedi ancak bir görevli tarafından engellendi.
     
    Söz konusu görevlinin, Günaydın'ı suça azmettirdiği iddia edilen Üsteğmen H.İ. olduğu öne sürülüyor.
     
    Polis memuru, bu görüntülerin 50'nci kasette kayıtlı olduğunu da notuna ekledi. Görüntü 50'nci kasette bulundu, ancak kayıtta ses yoktu.
     
    Bir başka tutanağa göre, Emre Günaydın, yaralı olarak yattığı odada polisten kalem kağıt istedi. Kağıda, "Size anlatacaklarımı devlet  de gelse söylemeyin" diye bir not yazdı.
     
    Odada o sırada, iki polis memuru, bir hemşire ve bir doktor vardı. Günaydın'ın yazdığı not, tutanak haline getirildi, soruşturma dosyasına eklendi.
     
    Milliyet'in iddiası
     
    Milliyet gazetesinin haberine göre de, Emre Günaydın'ın saldırıdan bir gün önce atış talimi yaparken polis tarafından el konulan tabancası, olay yerinde bulundu.
     
    Emre Günaydın, Zirve yayınevi baskınından iki gün önce, 'Malatya Av Pazarı' adlı işyerinden 20 YTL karşılığında kuru sıkı tabanca satın aldı.
     
    Günaydın, bir gün sonra mesire yerinde atış talimi yaparken, olay yerine gelen polis tabancayı aldı, Günaydın'a 58 YTL de idari para cezası kesti.
     
    Ancak, aynı tabancanın 18 Nisan'daki baskında kullanıldığı ortaya çıktı. Polisin el koyduğu tabancanın bir gün içinde Günaydın'a nasıl verildiği anlaşılamadı.
     
    Bu bilgiler, silahın seri numarasıyla birlikte soruşturma dosyasında da yer aldı.
     
    Dava normal seyrinde devam ediyor
     
    Bu arada, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı açılan davanın normal seyrinde devam ettiğini, geri çekilmesinin söz konusu olmadığını ve yeni bir soruşturma açılmadığını açıkladı.
     
    Cinayet zanlılarından Emre Günaydın'ın İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi gördüğü sırada Emniyet Müdürlüğü'nce çekilmiş 75 kaset görüntüsünün de, Emniyet Müdürlüğü'nden geldiği şekliyle Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emanetinde olduğu ifade edildi.
     
    Malatya baskını: 3 ölü
     
    Malatya'da Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske (46) ile Necati Aydın (35) ve Uğur Yüksel 18 Nisan 2007 tarihinde boğazları kesilerek öldürülmüş,  polis, zanlılardan S.G. (20), C.Ö. (20), H.Ş. (19) ve A.Y'yi (19) olay yerinde yakalamıştı.
     
    İhbar üzerine yayınevine giden polis, iki kişiyi elleri ve bacakları sandalyeye bağlı ve boğazları kesilmiş halde bulmuştu. Boğazından, sırtından ve karnından bıçaklanmış halde hastaneye kaldırılan ve ameliyata alınan bir kişi de, aynı gün hayatını kaybetmişti.
     
    Olaydan sonra üçüncü katın penceresinden kaçmak isterken düşerek yaralanan E.G, kaldırıldığı İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altına alınmıştı.
     
    Tedavisinin ardından mahkemeye çıkarılan E.G. ile diğer 4 kişi tutuklanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow