hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu: "PYD'yi 2 defa vurduk"

    Davutoğlu: PYDyi 2 defa vurduk
    expand

    Başbakan Davutoğlu, ATV - A Haber ortak yayınında konuştu. Türkiye'nin Suriye konusunda henüz kartlarını tam açmadığını belirten Başbakan, "bu kartlar açıldığında tablo daha farklı şekillenir" dedi.Türkiye'nin sınırlarını koruma kararlılığını Rusya'ya da ABD'ye de ilettiğini belirten Başbakan, "PYD Fırat'ın batısına geçmeyecek, geçerse vururuz dedik, 2 kez de vurduk" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Adile Sultan Sarayı'ndan katıldığı A Haber ve ATV ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

    YPG: "Türk ordusu YPG mevzilerini bombaladı" 

    "Suriye konusunda Rusya, ABD ve İran var, Türkiye yok deniliyor" şeklindeki bir yorum üzerine Davutoğlu, şöyle konuştu:

    "Bunu diyenler herhalde son günlerde hiç haber okumuyorlar. Dışişleri Bakanımızın Viyana'da, Türkiye, Rusya, ABD, Suudi Arabistan dörtlü mekanizması başlattığını bilmiyorlar. Birkaç saat önce Dışişleri Bakanımız Paris'e gitti. Gitmeden önce talimatımı sordu. Sebep de Paris'te yine 9 ülkenin dışişleri bakanı arasında bir istişare olacak. Bu, daha çok Suriye'nin Dostları Grubu'nun çekirdek grubu ülkeleri arasında. Cuma günü, önümüzdeki cuma muhtemelen, yine Türkiye, Suudi Arabistan, Rusya, İran dışişleri bakanları bir araya gelecek. "

    Türkiye'nin olmadığı bir denklemde Suriye probleminin çözülemeyeceğini belirten Davutoğlu,"Türkiye'ye rağmen Suriye'de bir formül yürüyebilir mi? Yürüseydi Esad bugün ülkeyi tümüyle kontrol ediyor olurdu. Yürümez çünkü Türkiye, 911 kilometrelik sınırını, kaderini herhangi bir ülkeye terk etmez. Bunu Rusya'ya da ABD'ye de söyledik. 'Fırat'ın batısına PYD geçmeyecek. Geçtiği anda da vururuz' dedik. 2 kere de vurduk. 'Türkiye sınırları ihlal edilmeyecek' dedik. Suriye helikopteri geçen sene düşürüldü. İnsansız hava aracı geçmeye kalktığında vuruldu. Türkiye'ye rağmen Suriye'de bir şey yapmak mümkün değil" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow