hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunanistan 6.5 ile sallandı

    Yunanistan 6.5 ile sallandı
    expand

    Yunanistan'da Mora Yarımadası'nın güneyindeki Methoni kenti açıklarında 6.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

    Atina Yerbilimleri Enstitüsü, Mora Yarımadası'ndaki Tripoli, Patra, Ahaia, İlia ve Eteloakarnania kentlerinde hissedilen sarsıntının, başkent Atina'nın 225 kilometre güneybatısında saat 12.09'da meydana geldiğini duyurdu.
     
    Enstitü, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadığını kaydetti.
     
    6.4 büyüklüğünde artçı deprem

    Bu arada, 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından, 6.4 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha meydana geldi.
     
    Atina Yerbilimleri Enstitüsü'nde görevli sismolog Yerasimos Papadopulos, saat 14.08'de meydana gelen depremin, saat 12.09'da meydana gelen ilk yer sarsıntısı gibi yarımadadaki Tripoli, Patra, Ahaia, İliave Eteloakarnania kentlerinde hissedildiğini, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadığını açıkladı.
     
    İlk depremin büyük bir olasılıkla ana sarsıntı olduğu değerlendirmesi yaptıklarını belirten ve güçlü artçı depremler olabileceğini söyleyen Papadopulos, depremlerin merkez üssünün denizde olmasından dolayı bölgede büyük hasar oluşmadığını belirtti.
     
    Bu arada, Yunan basın-yayın organları, Mora Yarımadası'ndaki bazı yerleşim birimlerinde ufak çaplı maddi hasar meydana geldiğini duyurdu.
     
    Kandilli: "Bize en yakın nokta Bodrum"
     
    Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Başkanı Doğan Kalafat, depremin kendi ölçümlerine göre büyüklüğünün 6.6 olduğunu bildirdi.
     
    Kalafat, "Saat 12.09 sıralarında meydana gelen depremin bizim tarafımızdan ölçülen büyüklüğü 6.6. Bizim çözümümüze göre, Mora Yarımadası'nın 100 kilometre güneybatısında. Bize en yakın nokta Bodrum. Buraya olan uzaklığı 590 kilometre. Şiddetli bir deprem. Geniş bir alanda hissedilir" dedi.
     
    Kalafat, depremin Türkiye'de güneybatı sahillerinde hissedilmiş olabileceğini belirtti.
     
    Doğan Kalafat, söz konusu fay bölgesinin "Helenik Yay" olarak nitelendirildiğini belirterek, "Akdeniz'in en aktif yerlerinden bir tanesidir. Çok sık periyotlarla deprem meydana gelir" dedi.
     
    USGS: Büyüklük 6.7
     
    Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) ise, depremin büyüklüğünü 6.7 olarak açıkladı. USGS, depremin büyüklüğünü ilk ölçüme göre 7.3 olarak duyurmuştu.
     
    USGS, depremin merkez üssünün de Kalamata'nın 55 kilometre güney-güneybatısında, Atina'nın 230 kilometre güneybatısında olduğunu belirtti.

    Panik...
      
    Yunan medyası, Mora Yarımadası'ndan Girit adasına kadar hissedilen depremin ilk belirlemelere göre can ve mal kaybına yol açmadığını, ancak ufak çapta maddi hasar meydana geldiğini duyurdu.

    Yunan Devlet Televizyonu NET'e açıklamada bulunan deprem bilimci Eftimios Lekkas, depremin ana deprem olduğunun sanıldığını ve 6 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana gelebileceğini kaydetti.
     
    Yunanlı deprembilimciler, halka soğukkanlı olma çağrısında bulundu. Halk ise, panik halinde yollara çıktı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow