hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barack Obama'nın hedefi Bin Ladin

    Barack Obamanın hedefi Bin Ladin
    expand

    ABD'nin yeni başkanı Barack Obama'nın, El Kaide örgütünün lideri Usame Bin Ladin'in yakalanmasına odaklanacağı bildirildi.

    Washington Post gazetesinin, Barack Obama'nın, adının açıklanmasını istemeyen ulusal güvenlik danışmanlarına dayandırdığı haberinde, 20 Ocak'ta göreve başlayacak olan Obama'nın, Afganistan'daki savaşta ABD'nin politikasında büyük değişiklikler ve Bin Ladin'in yakalanması taahhütünü yenilemeyi planladığını söyledi.

    Danışmanlardan birinin, "El Kaide bizim düşmanımız ve Bin Ladin bizim başlıca hedefimiz" biçimindeki sözlerine yer veren gazete, Obama'nın, Afganistan'da, İran ile müzakere olasılığı da dahil olmak üzere daha bölgesel bir strateji bulmayı istediğini yazdı.

    Haberde Obama'nın, Bush yönetiminin, El Kaide liderini yakalama konusunda yıllardır başarısız olmasının, Bin Ladin'in yakalanması konusunu önemsizleştirdiğine inandığı, Obama'nın geçiş ekibinin üyelerinin, Bin Ladin'in saklandığı sanılan Pakistan'a bir diplomatik yaklaşım planı çizdikleri de belirtildi.

    Washington Post, Obama'nın, Afganistan'a binlerce takviye asker göndermeyi planladığını ve Afganistan ile sınırı olan İran ile ortak bir zemin bulma arayışına girebileceğini de bildirdi.

    Haberde Obama'nın, Afganistan'da hükümetle şiddeti bırakmayı ve ülke anayasasına saygı göstermeyi kabul eden Taliban unsurları arasındaki görüşmeleri destekleyebileceği de kaydedildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow