hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hakim jüriyi uyardı: "İslam'ı yargılamıyoruz"

    Hakim jüriyi uyardı: İslamı yargılamıyoruz
    expand

    Avustralya'da, terör saldırısı planlamakla suçlanan 5 Müslümanın davasında hakim jüri üyelerine İslam'ın yargılanmadığı uyarısında bulunarak, önyargılarını bir tarafa bırakmalarını istedi.

    Davada savcılar, terör örgütü El Kaide lideri Usame bin Ladin'in sempatizanı olan bir imamın hayranı olan sanıkların, dinleri tehdit altında olduğu düşüncesiyle terörist saldırı planladıklarını iddia etti.

    New South Wales eyaleti Yüksek Mahkemesi Hakimi Anthony Whealy, davanın açılışında yaptığı konuşmada, 15 jüri üyesinden önyargılı olmamalarını, son 5 yılda kamuoyunun medya tarafından İslam'ı terörizmle bağlantılı gösteren haber yağmuruna tutulduğunu belirtti.

    Whealy, jürinin tarafsız olması gerektiğini vurgulayarak, "medyada işlendiği gibi Müslüman yaşam tarzıyla ilgili görüşleriniz nedeniyle sanıkların suçlu ya da masum olduğuna karar vermeniz hata olur. İslam dininin burada yargılanmadığını size söylemem herkesçe bilinen bir gerçektir" dedi.

    Sanıklar, 2005 yılında bir dizi baskında tutuklanmıştı ve suçlu bulunurlarsa her biri ömür boyu hapse mahkum edilebilecek. İnternetten bomba yapımı ile ilgili bilgiler indirdikleri ve patlayıcı yapmak için kimyasal maddeler stokladıkları iddia edilen sanıkların davasının bir yıl kadar sürmesi bekleniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow