hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aydın Doğan'a Victoria ödülü

    Aydın Doğana Victoria ödülü
    expand

    Doğal Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'a Altın Victoria Ödülü verildi. Berlin'deki törene Almanya Başbakanı Angela Merkel de katıldı.

    Aydın Doğan, entegrasyon ve Türk-Alman dostluğu alanlarındaki hizmetlerinden dolayı, Alman Dergi Yayıncıları Birliği tarafından Altın Victoria (Goldene Victoria) ödülüne layık görüldü.

    Doğan, Berlin’de düzenlenen Yayıncılar Gecesi’ndeki (Publishers Night) törende ödülünü aldı. Aydın Doğan'a ödülü Alman Dergi Yayıncıları Birliği Başkanı Hubert Burda verdi.

    Hürriyet ve Alman Bild gazeteleri 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, Türkiye ve Almanya arasındaki yarı final maçında ortak mesajlar vermiş, Almanya'da büyük yankı uyandıran bu mesajlar maçın dostça bir atmosferde geçmesine katkı sağlamıştı.

    Törende bir konuşma yapan Aydın Doğan, Türklerin Almanya'da kaynaşmış bir toplum olarak yaşamasını istediklerini söyledi.

    "Şu anda uyum konusunda önümüzde büyük bir fırsat var" diyen Doğan, uyum çabalarının başarısı için çalışmaya hazır olduklarını kaydetti.

    Amaçlarının iki kültürü barışık hale getirmek olduğunu ifade eden Aydın Doğan, genç gazetecilerin eğitimiyle ilgili Almanya'da yeni bir proje başlatmak istediklerini söyledi.

    Törende konuşan Angela Merkel ise , "Yüreğimizi açmamız gerekiyor. Bu sadece bir hayır düşüncesi değil uyumu önemsememiz bizim için zenginlik verecektir. Ülkemize gelenlerin kucak açıldığını görmesi gerekecek" dedi.

    Törende Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble ile, Hürriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök ve Bild genel yayın yönetmeni Kai Dikmann da konuştu. Özkök, Hürriyet ve Bild arasındaki dostluğun yankılarına vurgu yaptı.

    Altın Victoria ödülü geçen yıl da Almanya'nın 16 yıl başbakanlığını yapan Helmut Kohl'e verilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow