hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AKP'de zabıta dayağına soruşturma yok

    AKPde zabıta dayağına soruşturma yok
    expand

    Keçiören'de bir esnafın zabıta ekibi tarafından darp edildiği iddiaları AKP'yi harekete geçirdi. AKP, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u dinledi. Altınok "Zabıtalarla esnaf kişisel sorun nedeniyle karşı karşıya geldi, içki satışı nedeniyle değil" dedi.

    Edinilen bilgilere göre Altınok bu açıklamaları olayı araştırmakla görevli genel başkan yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'ye yaptı. Altınok, darp edildiği  iddia edilen esnaf Metin Şahin'in kaymakamlıkla da davalı olduğunu belirterek, esnafın menfaat peşinde olduğunu ileri sürdü.

    AKP de  Ankara Keçiören Belediyesi'nin olayda bir sorumluluğunun bulunmadığına karar verildiği öğrenildi. Ancak Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun AKP'li Başkanı Zafer Üskül ise iddialarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

    "CHP komplosu"

    Akşam saatlerinde Belediye Meclis Salonu'nda bir basın toplantısı yapan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ilçede bir esnafın zabıtalarca darp edildiğine ilişkin iddialarla ilgili, "Bu, CHP komplosudur. Sandıkta eriyen CHP, bu olayı istismar etmek istemektedir" dedi.

    "Olay basında geniş yankı buldurulduğunu" söyleyen Altınok, "Keçiören Belediyesi'nin hizmetlerini engelleyemeyenlerin, yerel seçimlere az bir süre kala bazı komplolara giriştiğini" öne sürdü.

    Altınok, konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapmasına karşın bazı basın organlarının bunu görmemezlikten geldiğini savunarak, "Tek taraflı yayın yapılıyor. Biz bu yayınların amacını biliyoruz. Sandıkta halktan alamadıkları iradeyi başka senaryolar, çamurlarla alma gayretleri var. Mensup olduğum (AK Parti'ye buradan nasıl bir fatura çıkarırız, nereye mesaj gönderebiliriz) tezgahları oyunları vardır bu işte. Temcit pilavı gibi... Teftiş Kurulu'muz gerekeni yapmaktadır. Zabıtalarımızın hatası varsa cezalarını göreceklerdir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

    Altınok, bakkalların saat 23.00'te kapanması gerektiğine dair mahkeme kararları bulunduğunu ve herkesin bu kararlara uymak zorunda olduğunu, ancak Metin Şahin'in buna uymadığını, belediye görevlilerine ve polise mukavemette bulunduğunu iddia etti.

    Şahin hakkında bu nedenle tutanaklar tutulduğunu ve davalar açıldığını anlatan Altınok, Şahin'in belediye aleyhine açtığı tüm davaları ise kaybettiğini öne sürdü. Altınok, Şahin'in kaybettiği davalar nedeniyle belediyeye 7 bin 500 YTL borcu olduğunu belirtti.

    Keçiören'in imajının bu olayla zedelenmeye çalışıldığını ifade eden Altınok, "Keçiören'de içki yasağı yoktur. 163 içki satan yer vardır. 14,5 yıllık belediye başkanıyım. Bu süre içinde babası ve Metin Şahin içki satışı yapmıştır, yapmaya devam etmektedir. Bizim koyduğumuz hiçbir yasak yoktur" diye konuştu.

    Keçiören'de esnaf Metin Şahin'in büfesinin saat 22.45 itibarıyle açık olduğu ve içki sattığı için zabıtalar tarafından dövüldüğü iddia edilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow