hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakırköy'de "zabıta terörü" iddiası

    Bakırköyde zabıta terörü iddiası
    expand

    İstanbul'da Bakırköy sahilinde bir işportacının zabıta ekibince dövüldüğü iddia edildi. Zabıtalarla, duruma tepki gösteren vatandaşlar arasında başlayan tartışma, bir süre sonra olay yerine gelen zabıta ekiplerinin müdahalesiyle kavgaya dönüştü, 15 kişi yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İddiaya göre, dün akşam saat 18.00 sıralarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekibi, Bakırköy'de balıkçı barınaklarının olduğu yerde  bir işportacıyı herhangi bir uyarı yapmadan dövmeye başladı.

    Olay yerinden bisikletiyle geçen bir kişi zabıtaya tepki gösterince memurlar bu defa bisikletli vatandaşı da darp etmeye başladı.

    Zabıta memurları bisikleti kaldırımdan yaklaşık 4 metre aşağıdaki yürüyüş yoluna fırlattı. Bisikletin atıldığı yerde bulunanlar da memurlara tepki gösterdi. Tartışmanın ardından ekip olay yerinden ayrıldı.

    Sopa, bıçak, biber gazı ve demirle saldırı

    İddiaya göre, olaydan kısa bir süre sonra 4 araçla tekrar olay yerine gelen sivil ve resmi zabıta memurlarından oluşan bir grup, barınaktaki görevlilere ve vatandaşlara sopa, bıçak, biber gazı ve demirlerle saldırdı.

    Saldırıda Bakırköy Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Müfit Çıkrıkçıoğlu ile 15 kişi yaralandı.

    Olayın ardından Bakırköy Sadi Konuk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne giderek tedavi olan yaralılardan bazıları kısa süreli işgöremez raporu alırken bir kısmıda ayakta tedavi altına alındı.  

    Çıkrıkoğlu, "O bisikleti oraya atmamaları gerektiğini söyledik. Orada çocuklar oynuyor o sırada orada birisi olabilirdi. Oradan aşağıya bir şey atılmaz dedik. Üstümüze 100-150 kişiyle saldırdılar, şikayetçi olacağız" dedi.

    Çıkrıkçıoğlu, daha önce Büyükşehir Belediyesi ile barınakların bulunduğu yer ile ilgili sorunlar yaşadıklarını, saldırının bununla bağlantısı olabileceğini iddia etti.

    Saldırı sırasında barınaktaki yürüyüş yolunda olan vatandaşlar da olaya tepki göstererek, "Devletin memuru bunu nasıl yapar. Ya o sırada aşağıda birisi olsaydı. Küfürlerle üzerimize geldiler ellerinde kocaman bıçaklar vardı. Bu nasıl bir şeydir" dedi.

    "Başımda odun kırdılar"

    Olayda başına darbe alan besteci-söz yazarı Muzaffer Uludağ ise, "Başkanı öyle kanlar içinde görünce mani olmak istedim ama başımda odun kırdılar. Devletin memuru bunu nasıl yapar, olanlara bir bakalım kendimize gelelim" diye konuştu.

    Topbaş ne dedi?

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bu şekilde eylemlere başvurmak hata. Gerekli olan yapılacak, vatandaşlar da kurallara uymalı" dedi.

    Topbaş, "Bir yönetici olarak ben kavga istemiyorum. Herkes yasalara saygılı olmalı. Geçmiş dönemin insanlarının yaptığı gibi kaba kuvvete başvurmak çok çirkin, asla tasvip etmiyorum. Kentlilik olgusunu unutmamalıyız. Asla kimseye ayrıcalıklı davranmadık. Artık 21'inci yüzyılda Avrupa'nın kültüür başkentine yakışmayan gerginlikler arbedeye dönüşmemeli. Vatandaş haksız da olsa bunun fiziki eyleme dönüşmemesi lazım" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow