hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    4 IKDP ajanı Diyarbakır'da yargılanıyor

    4 IKDP ajanı Diyarbakırda yargılanıyor
    expand

    Sınırdaki askeri birlikler hakkında Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin (IKDP) "Parastin" adındaki istihbarat teşkilatına bilgi gönderdikleri gerekçesiyle tutuklu bulunan 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

    Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, haklarında "siyasal veya askeri casusluk" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istenen 1'i geçici köy korucusu, tutuklu sanıklar Ş.E, K.E, H.T. ve H.E. hazır bulundu.

    Sanıklar, savunmalarında iddianamede yer alan atılı suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, tahliye talebinde bulundular.

    Mahkeme heyeti, karar aşamasında olan davayla ilgili olarak iddia makamına mütalaa hazırlaması için süre vererek, duruşmayı erteledi.

    İddianameden...

    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıkların gizli kalması gereken askeri, siyasi ve sosyal bir kısım bilgileri "Parastin" adındaki istihbarat örgütüne verdikleri belirtildi.

    İddianamede, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) "Parastin" adlı istihbarat örgütüyle ilgili değerlendirmesine de yer verildi.

    MİT'in yaptığı değerlendirmede, IKDP'nin istihbarat birimi olan Parastin'in bölge insanını para, öğüt ve ikna ile kendi saflarına katmaya çalıştığı, "Parastin" istihbarat örgütünce terör örgütü PKK'ya sızdırılan bilgiler dahilinde örgütün gerçekleştirdiği eylemlerde 16 askerin şehit olduğu kaydedilmişti.

    Casusluk suçu


    İddianamede, sanıklar Ş.E, K.E, H.T ve H.E'nin TCK'nın "siyasal veya askeri casusluk" suçunu kapsayan 328. maddesi uyarınca 20 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow