hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fırat DTP'lilerle yemeği CNN TÜRK'e anlattı

    Fırat DTPlilerle yemeği CNN TÜRKe anlattı
    expand

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve DTP'li milletvekilleriyle yemek yedi. Yemekle ilgili CNN TÜRK'e konuşan Dengir Mir Mehmet Fırat "Abdullah Öcalan'a İmralı'da kötü muamele yapıldığı iddialarını gündeme getirdiler" dedi.

    Yemeğe DTP'den Genel Başkan Ahmet Türk ve milletvekilleri Sırrı Sakık ile İbrahim Binici katıldı.

    Yemekle ilgili CNN TÜRK'e konuşan Dengir Mir Mehmet Fırat "Abdullah Öcalan'a İmralı'da kötü muamele yapıldığı iddialarını gündeme getirdiler" dedi.

    Fırat, DTP'lilere "bu iddianızı Adalet Bakanı'na iletin " yanıtını verdi. Fırat'ın CNN TÜRK'e verdiği bilgiye göre DTP'liler ise "Adalet Bakanı'na ilettik, bize inceleme başlatacağını söyledi" dediler.

    Dengir Mir Mehmet Fırat, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve milletvekilleri Sırrı Sakık ile İbrahim Binici'nin katıldığı yemeğe Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla gittiği iddialarının ise doğru olmadığını söyledi.

    Fırat, "tesadüfen biraraya geldik, Ahmet Türk benim okul arkadaşım" dedi.

    Hürriyet gazetesinin haberine göre ise Fırat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla katıldığı yemekte daha çok ev sahibi konumundaki DTPli vekillerin önerilerini dinledi.

    Türk, Fırat'a Başbakan'a iletilmek üzere bir mesaj da verdi. DTP lideri, "Sayın Başbakan sorunun çözümünde bizi görmezlikten gelmesin. Barzani ve Talabani'den önce DTP ile görüşsün" dedi.

    Yemekte ayrıca DTP hükümete genel af çağrısını yineledi. Fırat ise, genel başkan Türk ve DTP'li vekillere, "PKK ile aranızdaki ilişki biçimi Başbakan'ın sorunun çözümüyle ilgili açılımını engelliyor" dedi ve "En azından bazı konularda daha hassas davranın" çağrısı yaptı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow