hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vecdi Gönül nüfus mübadelesine dikkat çekti

    Vecdi Gönül nüfus mübadelesine dikkat çekti
    expand

    Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye ve Yunanistan arasındaki nüfus mübadelesinin ulus yaratmak için çok önemli bir adım olduğunu söyledi. Gönül, "Bugün eğer Ege'de Rumlar, Türkiye'nin pek çok yerinde de Ermeniler yaşamaya devam etseydi, acaba Türkiye aynı milli devlet olabilir miydi?" diye sordu.

    Vecdi Gönül, Atatürk'ün ulus yaratmak için yaptığı Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesinin çok önemli bir adım olduğunu belirtti. Gönül, Türkiye'nin ulus-devlet özelliğine kavuşmasında mübadelenin çok büyük önem taşıdığını söyledi.

    Avrupa Birliği Savunma Bakanları Troykası toplantısı için Brüksel'de bulunan Gönül, Türkiye büyükelçiliğindeki Atatürk'ü anma törenine katıldı.

    Gönül, Cumhuriyetin kurulmasında en önemli iki unsuru "ulus inşası" ve "ekonomi" olarak sıraladı.

    Konuşmasında mübadelenin önemine değinen Gönül, "Bugün eğer Ege'de Rumlar, Türkiye'nin pek çok yerinde de Ermeniler yaşamaya devam etseydi, acaba Türkiye aynı milli devlet olabilir miydi?" diye sordu.

    Gönül, bugün dahi Güneydoğu'da verilen mücadelede bu ulus inşaasında özellikle tehcir nedeni ile kendilerinin mağdur sayanların katkısının reddedilemez olduğunu belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow