hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Önder Sav'ın makamında keşif isteği

    Önder Savın makamında keşif isteği
    expand

    AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın yasa dışı dinlenildiği iddiasının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun, Sav'ın makamında keşif yapması talebinde bulunacağını söyledi.

    TBMM kulisinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Araştırma Komisyonu üyelerinden AK Parti'li Üstün, Komisyonun bugünkü toplantısının, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler hakkında verilen gensoru görüşmeleri nedeniyle iptal edildiğini bildirdi.

    Üstün, olayın başında CHP'lilerin ciddi ithamlarda bulunduğunu, halen de "Ortam dinlemesi olabileceği, vakumlama yöntemiyle seslerin kaydedilebileceği, elektronik aletlerle uzaktan dinleme yapılabileceği" yönünde iddiaları gündeme getirdiklerini söyledi.

    İddiaların doğru olup olmadığını anlamak için uzman kişilerle olayın geçtiği yerde keşif yapılması gerektiğini ileri süren Üstün, bu nedenle, ilk toplantıda CHP Genel Merkezi'nde, Önder Sav'ın makamında keşif yapılmasını önereceğini kaydetti.

    Üstün, "CHP Genel Merkezine gitmişken, belki Önder Sav ile de görüşme imkanı olabilir. Komisyon üyeleri, kafalarına takılan soruları sorabilirler. Böylece, 'komisyona geldi, gelmedi' tartışması da ortadan kalkar. Bir milletvekilinin komisyona gelmemesi kabul edilebilir bir durum değildir. Çok kötü örnek olacak bir davranış. Komisyona davet edilen CHP Genel Sekreteri Önder Sav, iki eli kanda olsa da gelmesi gerekirdi" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow