hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karşıyakalı Özgür Soylu'yu 5 bin kişi uğurladı

    Karşıyakalı Özgür Soyluyu 5 bin kişi uğurladı
    expand

    BEKO Basketbol Ligi'nde oynanan Banvitspor-Pınar Karşıyaka maçını izlemek için taraftarları Balıkesir'in Bandırma ilçesine götüren iki otobüsün bir petrol istasyonunda verdiği mola sırasında çıkan kavgada ölen Özgür Soylu İzmir'de toprağa verildi.

    Özgür Soylu'nun cenaze töreni futbolun gücünü de ortaya koydu.

    Karşıyaka Kulübü yöneticilerinin yanı sıra futbol ve basketbol takımının oyuncularını da aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde, bir araya gelmeleri imkansız gibi gösterilen Göztepe, Karşıyaka, Altay, Bucaspor futbol takımlarının taraftarları Özgür Soylu'yu tezahüratlarla son yolculuğuna uğurladı.

    21 yaşındaki Özgür Soylu'nun cenazesi, bugün sabah saatlerinde yakınlarına teslim edildi.

    Soylu için ilk olarak Küçük Çiğli Cem Evi'nde tören düzenlendi. Cem evindeki namazın ardından Soylu'nun cenazesi, Karşıyaka Çarşı'daki Kemalpaşa Camii'ne götürüldü.

    Baba Sabri Soylu, "Oğlum bir karıncayı bile incitemezdi. Şimdi çok sevdiği, hiç ayrılmak istemediği Çarşı'sında. Onu arkadaşlarıyla son kez vedalaşması, sevdiği yerleri görmesi için getirdim. Eminim onun da içi çok rahattır" dedi.

    Kemalpaşa Camii'ndeki öğle namazının ardından Özgür Soylu'nun cenazesi Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verildi

    Maçta da anıldı


    KSK taraftarı Özgür Soylu, Alsancak Stadı'nda dün akşam oynanan, 10 bin kişinin izlediği Karşıyaka-Diyarbakırspor maçında da sloganlar ve pankartlarla anıldı.

    Karşıyakalı futbolcular sahaya, "Acımız çok büyük, özgürümüzü kaybettik" yazılı pankartla çıkarken, Diyarbakırsporlu oyuncular da, "Acınız, acımızdır. Acınızı paylaşıyoruz" yazılı pankartı taşıdı.

    Açık tribüne asılan, üzerinde İzmir'in iki ezeli rakibi KSK ve Göztepe'nin amblemlerini taşıyan, "Ruhun özgür, sen bizimlesin" yazılı pankart dikkat çekti.

    Karşılaşmadan önce Özgür Soylu'nun anısına saygı duruşunda bulunulurken, yeşil-kırmızılı taraftarlar, "Özgür ölmedi, kalbimizde yaşıyor" sloganları attı.

    İzmir Gücü Spor Vakfı'nın açıklaması

    İzmir Gücü Spor Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamada da yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyulduğu belirtilerek, "Öncelikle kaybettiğimiz Özgür Soylu'nun ailesine, yakınlarına ve Karşıyaka Kulübü'ne başsağlığı diliyoruz. Sportif hareketlerin, sosyal acılara, çatışmalara yol açmaması için gerekli tedbirlerin önceden alınması gerektiğini düşünüyoruz. Bu acıların tekrar yaşanmaması için bir an önce basınımızın, spor kulüplerimizin, güvenlik güçlerinin eğitici ve önleyici çalışmalara her zamankinden çok önem vermeleri gerekiyor" denildi.

    Olay

    16 Ekim Pazar günü Banvitspor ile Pınar Karşıyaka takımları arasında oynanan basketbol maçını izlemek için Bandırma'ya giden Karşıyakalı tarafların otobüsü bir petrol istasyonunda mola verdi.

    Mola esnasında taraftarlar ile istasyon sahipleri arasında yaşanan kavgada 22 yaşındaki E.G.'nin pompalı tüfekle ateş etmesi üzerine Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ikinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Özgür Soylu karnından vuruldu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

    Jandarma ekiplerinin güçlükle yatıştırdığı olayların ardından gözaltına alınan zanlılardan E.G. tutuklanırken, olaya karışna diğer kişiler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Genç taraftarın cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından dün İzmir'e getirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow