hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PKK'lı Kurtulan iddiasında yeni gelişme

    PKKlı Kurtulan iddiasında yeni gelişme
    expand

    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın, teröristlerin seçmen kütüğüne yazıldığı ve terör örgütüne üye olmaktan aranan Salman Kurtulan'ın Adana'da kayıtlı gözüktüğünü iddia ettiği adresin, DTP'li Küçükdikili Belde Belediye Başkanı Leyla Güven'in lojmanına ait olduğu belirlendi.

    MHP Grup Başkanvekili Vural'ın, hakkında 1999 yılında "terör örgütü PKK üyesi olmak, örgüt adına silahlı faaliyetlerde bulunmak" suçlamasıyla dava açılarak "yakalama" emri çıkartılan DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan'ın eşi Salman Kurtulan'ın 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde seçmen kütüklerine yazıldığını öne sürmesi üzerine Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili beldesinde inceleme yapıldı.

    Yapılan incelemede, Kurtulan'ın seçmen kütüğüne kayıtlı olduğu ileri sürülen, "Adana ili Seyhan ilçesi Küçükdikili beldesi Söğütlü Mahallesi 141. Sokak kapı numarası 2/2" adreste, Küçükdikili Belde Belediyesi binası olduğu tespit edildi.

    Binanın arka tarafındaki 2/2 numaralı adresin DTP'li Belde Belediye Başkanı Leyla Güven tarafından lojman olarak kullanıldığı öğrenildi. Belediye yetkilileri, Salman'ın bu adresle ilgisi bulunmadığını öne sürerek, söz konusu adreste Belediye Başkanı Güven'in ikamet ettiğini açıkladı.

    Leyla Güven, nisan ayında jandarmanın düzenlediği operasyonda terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı iddiasıyla gözaltına alınmış ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

    İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 1999 yılındaki operasyonunda, terör örgütü PKK üyesi İsmet A. ile Şahin G. gözaltına alınmış, zanlıların terör örgütüyle ilgili bağlantılarını anlatmalarının yanı sıra, terör örgütü PKK'nın Adana bölgesinde faaliyet gösteren ve yönetim kadrosunda yer alan 4 kişiyi tanıdıklarını ve bu kişilerin "Piro" kod adlı Salman Kurtulan, "Reşit" kod adlı Mehmet Can Gürhan, "Kemal" kod adlı Casim Dursun ile "Ahmet" kod adlı Fikri Azgan olduklarını söylemeleri üzerine, bu kişiler hakkında dava açılarak haklarında yakalama emri çıkartılmıştı.

    MHP'li Vural'ın iddiası

    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, seçmenlere ulaşılmadan bilgi formlarının doldurulduğu ve bir gecede bazı adreslere postalandığını iddia ederek, "Salman Kurtulan, Adana'da seçmen kütüğüne kayıt edildi. Ey Hükümet, bu Salman Kurtulan dağdaki terörist midir değil midir?" diye sormuştu.

    Vural, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde seçmen kütüklerine dağdaki teröristlerin de isimlerinin yazıldığını savundu.

    Vural, seçmenin, milli egemenliği temsil ettiğini ve Türkiye'de bulunması gerektiğini söyledi. Seçmen kütüklerinin yazımında büyük yanlışlıkların yapıldığını ileri süren Vural, bu kütüklerin yeniden yazılması gerektiğini bildirdi.

    Vural, "Ben, dağdaki PKK'lıların nasıl ve kim tarafından seçmen yazıldığını soruyorum?" dedi.

    Oktay Vural, geçen yıl Türk askerlerinin PKK'lı teröristlerce kaçırıldığını anımsatarak, "Bölücüler dağda sözde devir teslim töreni yaparken bugün DTP'li Milletvekili olan Fatma Kurtulan'ın eşi 'Püro' kod adlı Salman Kurtulan'ın da dağda yer aldığına ilişkin haberler basında yer almıştı. Bu adam dağda, bu adam terörist, bu adam Irak'ın Kuzeyinde ve sözde PKK bayrakları altında cirit atıyor" dedi.

    "Cirit atan Salman Kurtulan, TÜİK'in yaptığı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi esasında sayıma giriyor ve üstüne üstlük seçmen oluyor. Şu an dağda olan Salman Kurtulan Adana ili Seyhan ilçesi Söğütlü Mahallesi 141. Sokak kapı numarası 2/2 daire numarası 1'de seçmen olarak yazılmıştır" diyen Vural,  "Şimdi soruyorum: Ey sayın bakanlar bu adama nerede ulaştınız Irak'ın Kuzeyine giderek sayım mı yaptınız? Bu adamı nasıl seçmen olarak yazdınız? Bu adam kimi seçecek?" şeklinde konuştu.

    Seçmen kütükleriyle ilgili sakıncaların ortadan kaldırılmasını isteyen Vural, yeni bir yazım gününün belirlenmesini ve boya esasının tekrar getirilmesi gerektiğini söyledi.

    Vural, "Hükümeti ve YSK'yı uyarıyorum: Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi ile 5 milyon seçmen çeşitli adreslere ışınlanmıştır. Böylesine sağlıksız bir seçmen veri tabanına dayalı bir kütük oluşturulması doğru değildir" dedi.

    Gazetecilerin, "İsim benzerliği olabilir mi" sorusuna Vural, "Dört tane Salman Kurtulan var. 'Doğrudan gelir desteği alıp almadığına ilişkin Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine kayıtlı Salman Kurtulan' ile ilgili soru
    sormuştum. Özellikle Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve Ziraat Bankası'na sormuştum. Bana bu Salman Kurtulan'ın o Salman Kurtulan olmadığını ifade ettiler. Ey hükümet, bu Salman Kurtulan dağdaki terörist midir değil midir?" yanıtını verdi.

    "Özür kampanyasına" tepki

    Bir gazetecinin bazı yazar ve bilim adamlarının 1915 olaylarına ilişkin "Ermenilerden özür dileme kampanyası başlattığını" hatırlatması üzerine Vural, "Bu milletin alnında kara leke yok. Asıl özür dilemesi gerekenler Irak'ta 1.5 milyon insanı öldürerek pabuç arkasını görenlerdir. Bu konuda Hükümetten açıklama bekliyoruz. Emekli büyükelçilerin tepki göstermesi yerine asıl Dışişleri Bakanlığının tepki göstermesi gerekirdi. Dışişleri Bakanı, şehit edilen diplomatlarımızın ruhunu ve mücadelelerini incitmiştir" dedi.

    Bu arada, MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı da gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de uzun bir süredir, Erivan'ın avukatlığını, lobisini yapan aydınlanma özürlü bir güruhun bulunduğunu söyledi.

    Başlatılan bu kampanyanın, bu grubun misyonuna uygun olduğunu ifade eden Bölükbaşı, "Yalnız merak konusu olan, kimin, kim adına özür dilediğidir. Özür dileyecek birisi varsa, o aydınların ve Erivan'ın, Ermeni mezaliminden Anadolu'da hayatını kaybeden binlerce Türk'ten özür dilemesi lazımdır" dedi.

    Türk diplomatları alçakça katleden Asala terör örgütünün ele başlarının hala Erivan'da yaşadığını ve bu kişilerin Ermenistan'da itibar gördüğünü belirten Bölükbaşı, "Bu aydınlar, Asala terör örgütünden de mi özür diliyor?"diye sordu.

    ABD Devlet Başkanı Bush'a yapılan protestoyla ilgili soru üzerine Bölükbaşı, "Protesto yapılmıştır, üzerinde yorum yapılacak bir konu değildir. Yalnız ayakkabı isabet etmemiştir" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow