hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye-AB Katılım Konferansı bugün

    Türkiye-AB Katılım Konferansı bugün
    expand

    Türkiye-AB Katılım Konferansı'nın bakanlar düzeyindeki 6'ncı toplantısı bugün Brüksel'de düzenlenecek.

    Konferans çerçevesinde iki faslın daha müzakerelere açılması bekleniyor.

    Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, katılım konferansında Türkiye'yi Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan başkanlığındaki heyetin temsil edeceği bildirildi.

    Toplantıda, Türkiye'nin katılım süreci çerçevesinde açılış kriterleri karşılanmış olan "Sermayenin Serbest Dolaşımı" ve "Bilgi Toplumu ve Medya" fasıllarının müzakerelere açılması öngörülüyor. Bakanlık, böylece, müzakerelere açılan fasılların sayısının 10'a ulaşacağını hatırlattı.

    Açıklamada, Türkiye'nin katılım sürecinde katettiği aşama ve bundan sonra yapılması öngörülen çalışmaların da toplantıda AB tarafıyla ele alınacağı belirtilerek, "Türkiye, katılım sürecinde AB müktesebatına uyuma yönelik reform çalışmalarını, gerek üyelik yükümlülüklerini yerine getirmek, gerek halkının daha yüksek yaşam standartlarına ulaşmasını teminen kararlılıkla sürdürmektedir" denildi.

    Bakanlık, bu bağlamda, "AB tarafının da taahhütlerine bağlı kalması ve teknik bir süreç olan katılım müzakerelerinde siyasi mülahazalardan uzak bir yaklaşım benimsemesi beklentisinin" de AB tarafına aktarılacağını bildirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow