hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte, belediyenin barınak rezaletine cevabı

    İşte, belediyenin barınak rezaletine cevabı
    expand

    Web sitemizin "Haberim" bölümüne gelen görüntülerle içler acısı hali ortaya çıkan İstanbul'daki, Güngören Belediyesi'ne ait hayvan barınağı konusunda belediye, "Kısa süreli bir ihmal. Orası tertemiz" dedi; Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman bir açıklama yapmaktan kaçındı.



    Türkiye ve yurtdışından CNN TÜRK'ü mail yağmuruna tutan okur ve izleyiciler, "Bu işin peşini bırakmayın" dedi, ancak CNN TÜRK'ün görüş almak istediği Güngören Belediye Başkanı Karaman yayına çıkmayı kabul etmedi.

    Geçtiğimiz cuma günü söz konusu barınağa ait fotoğrafların ekrana geldiği "Güncel" programının sunucularından Pelin Çift'e bilgi veren Göngören Belediyesi Basın Danışmanı Halit Peltek, bu görüntülerin bayram tatili sırasında birkaç saatlik ihmal sonucu ortaya çıktığını, barınağın sabah-akşam temizlendiğini ve barınağın "tertemiz" bir yer olduğunu savundu.

    Peltek, bayram sırasındaki ihmal nedeniyle barınağın veterineri ve sorumlusunun da görevden alındığını ifade etti. Ancak, belediye konuya ilişkin olarak resmi bir belge, faks ya da mail gönderimi yapmadı.

    Daha önce, CNN TÜRK canlı yayınına katılabileceği belirtilen Güngören Belediye Başkanı ise, yayına kesinlikle çıkmak istemediğini belirtti.

    "Burası bir ölüm kampı"

    Güncel programının bugünkü canlı yayınına katılan Hayvan Hakları Federasyonu Sözcüsü Fırat Yıldız, "İsterdik ki, Güngören Belediye Başkanı yanınıza gelsin; Güngören halkından ve tüm vatandaşlardan bu görüntülerden dolayısı özür dilesin" dedi.

    Hayvanseverlerin belediyeler tarafından genellikle "karşı partinin komplocuları" olmakla suçlandığını söyleyen Fırat Yıldız, belediyenin "kısa süreli ihmal" savunmasını eleştirdi: "Paslı demirler, dışkılar 1-2 saatte oluşmaz. Burası, hayvanları izole ettikleri, yasayı tamamen ihlal ettikleri bir ölüm kampı. Hayvan seven-sevmeyen herkes için vicdani bir sorumluluktur."

    Normal şartlarda köpeklerin yattıkları yere dışkı yapmadığını söyleyen Yıldız, bunun için hayvanın en son raddeye gelmiş olması gerektiğini vurguladı.

    Hayvanların doğal içgüdülerini yaşayabileceği alanlarda tutulması gerektiğini belirten Yıldız, buradaki köpeklerin ise ölümü bekleyen idam mahkumlarından farksız olduğunu söyledi.

    Tek yol: "Yasa değişmeli"

    Bu görüntüleri düzeltmenin en iyi yolunun yasanın değişmesi olduğunu söyleyen Yıldız, "Mevcut yasa, Türk Ceza Kanunu'nun 'kabahatler' bölümünden, 'cezalar' bölümüne alınırsa, bu görüntüye yol açan insanlar her kimse, onlar için yargı yolu açılmış olacak" dedi.

    Güngören Belediyesi'nin sadece bir örnek olduğunu, diğer belediyelerde de benzer görüntülerin olduğunu kaydeden Yıldız, "En küçük belediyenin bu iş için harcadığı bedel 2 trilyon. Bu paralar kağıt üzerinde harcandı, görünüyor ama sonuç bu..." diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow