hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsmet İnönü kabri başında anıldı

    İsmet İnönü kabri başında anıldı
    expand

    Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, ölümünün 35. yılında kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

    Anıtkabir'deki törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü temsilen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Ankara Valisi Kemal Önal, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensupları, İnönü ailesi üyeleri, CHP'li bazı parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

    Anıtkabir'deki törende, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Alparslan'ın Atatürk'ün kabrine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

    Heyet, daha sonra İnönü'nün kabrinin bulunduğu bölüme geçti. Burada, Cumhurbaşkanlığı adına Genel Sekreter Yardımcısı Alparslan, Başbakanlık adına Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Aslan Güner ve ailesi adına İnönü'nün kızı Özden Toker, İsmet İnönü'nün kabrine çelenk koydu ve saygı duruşunda bulunuldu.

    Tören, katılımcıların, Özden Toker ve beraberindeki İnönü ailesine taziyelerini sunmalarının ardından sona erdi.

    İnönü İstanbul'da da anıldı

    Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, ölümünün 35. yılında Maçka Parkı'ndaki anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nca İsmet İnönü Anıtı'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende daha sonra CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin tarafından anıta çelenk konuldu.

    Tekin, önemli bir devlet adamını andıklarını belirterek, CHP'nin eski Genel Başkanı İsmet İnönü'den sonra Türkiye'nin 500 milyar dolar dış borca girdiğini öne sürdü.

    Türkiye'nin bu ortamdan CHP'nin yetiştirdiği kadrolarla kurtulacağını ifade eden Tekin, "Siz 'bu ülkede namuslular da namussuzlar kadar cesaretli olmalı' demiştiniz. Demek ki bugünleri görmüşünüz. Size söz veriyoruz; bu ülkenin namuslu vatandaşları, namussuzlar kadar cesaretli olacak" diye konuştu.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP ile ilgili "CHP beceriksizdir, bir çivi bile çakmamıştır" şeklinde söylemlerde bulunduğunu ifade eden Tekin, "Eğer Başbakan beceriksiz sözünü yolsuzluk, hırsızlıkla ilgili söylüyorsa doğrudur. CHP'nin kadroları çok beceriksiz ve hep beceriksiz kalacaklardır" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow