hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ege Denizi'nde 5.2 büyüklüğünde deprem

    Ege Denizinde 5.2 büyüklüğünde deprem
    expand

    Ege Denizi'nin kuzeyinde saat 00.58'de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Gökçeada açıkları olan depremde can ve mal kaybı olmadığı belirtildi. Çanakkale ve çevre illerde hissedilen deprem kısa süreli paniğe sebep oldu.

    Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'ne göre, depremin büyüklüğü 5.2 olarak ölçüldü.

    Depremin, "şiddetlice" olarak değerlendirildiği ifade edildi.

    Deprem, Edirne, İzmir, Balıkesir, Tekirdağ, ve İstanbul'un batısında da hissedildi.

    Çanakkale'de sarsıntıdan sonra evlerini terkedenler oldu.

    Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, kentte herhangi bir hasar olmadığını açıkladı.

    Bu arada, Ege Denizi'nde saat 00.58'de gerçekleşen 5.2 büyüklüğündeki depremin ardından, aynı bölgede büyüklükleri 2.6 ile 3.5 arasında değişen 18 sarsıntı daha kaydedildi.

    Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'ne göre, 5.2 büyüklüğündeki depremin ardından, merkez üssü Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi olan saat 01.06'da 3.2, saat 01.15'te 3.5 ve saat 02.41'de 3.1 büyüklüklerinde depremler meydana geldi.

    Artçı olarak değerlendirilen bu depremlerin ardından saat 08.27'ye kadar en küçüğü 2.6 olan 15 sarsıntı daha kaydedildi.

    "Bu deprem, bir öncü ya da haberci değil"

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Tutkun, Ege Denizi'nde yaşanan ve Çanakkale'de de hissedilen 5.2 büyüklüğündeki depremin, bölgede çok sık görülen olağan depremlerden biri olduğunu söyledi.

    Söz konusu depremin her zaman beklenen ve bir sarsıntı olduğuna işaret eden Tutkun, "Bu deprem, bir öncü ya da haberci değil. Kendisi başlı başına bir deprem" dedi.

    Tutkun, risk taşımayan depremin artık geçtiğini ifade ederek, "Bu depremin Marmara Denizi'nde beklenen olası depremle hiçbir ilgisi ve bağlantısı yok. Deprem, Marmara Denizi'nde biriken enerjiyi de boşaltmadı" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow