hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuşadası'nda camgöz köpekbalığı yakalandı

    Kuşadasında camgöz köpekbalığı yakalandı
    expand

    Kuşadası Körfezi'nde 29 kilogram ağırlığında yaklaşık 1 metre uzunluğunda camgöz köpekbalığı yakalandı.

    Kuşadası Balık Hali'nde balıkçılık yapan Müşfik Mestanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, balıkçıların körfezde tuttuğu 29 kilogram ağırlığında, 1 metre uzunluğundaki cam göz köpek balığını, satması için kendisine getirdiklerini söyledi.

    Köpek balığını kilosu 15 YTL'den satışa sunduğunu belirten Mestanoğlu, genellikle bu balık türünü turistik işletmelerin aldığını söyledi.

    Mestanoğlu, birçok kişinin köpek balığı merakını gidermek için dükkanına geldiğini, ancak etini satın almadığını ifade etti.

    Kuşadası Su Altı Dalış ve Araştırma Merkezi Sahibi Tolga Pat, dünyanın çeşitli bölgelerinde 350 tür köpek balığı yaşadığını, bunun 34'ünün Marmara, Ege ve Akdeniz'de bulunduğunu kaydetti.

    Köpek balıklarının bazı türlerinin sıcak denizleri sevdiğini, bu nedenle yaşam alanı olarak Akdeniz'i seçtiğini anlatan Pat, köpek balığı türleri arasında en tehlikeli olanların, Boz Camgöz, Büyük Camgöz ve Büyük Beyaz köpek balığı olduğunu, bu üç türün de Türk karasularında zaman zaman bulunduğunu bildirdi.

    Pat, "Köpek balıkları genellikle çiftleşme dönemlerinde veya av alanlarına girildiğinde insana saldırır. Türkiye'de bugüne kadar sahillerde veya denizlerde bir köpek balığının insana saldırdığını hiç duymadık" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow