hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul tablosu 120 bin sterline satıldı

    İstanbul tablosu 120 bin sterline satıldı
    expand

    18'nci yüzyıla ait 2 İstanbul tablosu 120 bin sterline satıldı.

    Dünya'nın en saygın müzayede salonlarından biri olan Londra Sotheby's müzayede salonunda  yapılan açık artırmada, İstanbul'a ait çok özel iki sanat eseri 120 bin sterlin'e (yaklaşık 300 bin YTL) alıcı buldu.

    Londra'nın en ünlü caddelerinden biri olan Old Bond Street üzerindeki Sotheby's Müzayede Salonu'nda, 18'nci yüzyıla ait İstanbul konulu 2 eseri beklenin çok üstünde ilgi gördü.
     
    Adı belli olmayan Batılı bir resim sanatçısı  tarafından resmedilen 18'nci yüzyıla ait 2 İstanbul konulu tablo, açık artırmanın sonunda 120 bin sterlin gibi yüksek bir fiyata satıldı. İstanbul'un çok özel iki mekanında resimlenen eserlerin her biri için adı açıklanmayan kişiler 60 bin sterlin ödedi.

    Eserler yangın sonrası yapılmış

    1755 yılı yangının hemen ardından resme alınmış olan İstanbul'un mistik havasını yansıtan eserleri almak için sanat severler adeta yarıştı.
     
    Biri Avrupa yakasından diğeri ise Anadolu yakasından bakılarak kaleme alınmış olan eserlerden, Asya yakasından bakılarak çizilmiş olan eser, İstanbul'un sakin ve durgun halini yansıtırken, Avrupa yakasında bakılarak kaleme alınmış olan eser ise  botlara binmiş kişilerin yangından kaçış mücadelesini yansıtıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow