hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Sema-Aydın Doğan Eğitim Parkı" açıldı

    Sema-Aydın Doğan Eğitim Parkı açıldı
    expand

    Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Fındıkzade Eğitim Parkı, "TEGV Sema-Aydın Doğan Eğitim Parkı" olarak yeniden açıldı.

    TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu, Aydın Doğan Vakfı'nın katkıları ile yenilenen ve giderleri 10 yıl süreyle vakıf tarafından üstlenilen Eğitim Parkı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, TEGV'in ilk eğitim parkı olarak 1996 yılında açılan parkta, ilköğretim çocuklarına okul dışı zamanlarda eğitim desteği verildiğini bildirdi. Solakoğlu, 27 bin metrekare açık alana sahip parkta, idare ve eğitim binalarının yanında 1 futbol ve 2 basketbol sahası, 2 tenis kortu, amfi tiyatro, oyun parkı ve bahçe satrancı bulunduğunu kaydetti.

    Eğitim parkında, bilgisayar okur yazarlığı, drama atölyesi, basketbol, oyunlarla spor, bilgisayar, İngilizce, matematik ve fen gibi etkinliklerin yer aldığını belirten Solakoğlu, TEGV'in ülke çapında yılda yaklaşık 4 bin çocuğa eğitim verdiğini ifade etti.

    TEGV'in fikir annesi Suna Kıraç'ın, siyasi bunalımlar ve ekonomik kriz dönemlerinde bu meselelere takılıp kalanlara, "Siyasi bunalımlar aşılabilir, ekonomik kriz çözülebilir ama körpe beyinleri, eğitilmemiş nesilleri yeniden onarmak mümkün değildir" diye seslendiğini aktaran Solakoğlu, "Eğitim yalnız devlete bırakılmayacak kadar önemli, yalnız sivil toplum örgütlerine bırakılmayacak kadar devasa bir sorundur" görüşünü dile getirdi.

    Solakoğlu, sivil toplum kuruluşlarının şeffaflığını ve mali denetimlerinin de çok önemli olduğunu ifade ederek, son dönemde ortaya çıkan olayların, bu görüşün ne kadar doğru olduğunu gösterdiğini kaydetti.

    Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı da vakıf olarak bugüne kadar pek çok eğitim kurumunu hizmete sunduklarını, TEGV ile el ele vererek, bu kez çocukların sanat ve spor alanlarında eğitim göreceği farklı bir mekanın açılışını yaptıklarını dile getirdi.

    Konuşmaların ardından TEGV kurucusu Suna Kıraç adına eşi İnan Kıraç, Sema Doğan'a bir teşekkür plaketi sundu.

    Törende, Kübalı sanatçı Carlos Garcia yönetiminde TEGV çocukları şarkı söyledi, Aydın Doğan İletişim Meslek Lisesi Dans Grubu da bir gösteri sergiledi.

    Törene, Sema Doğan, Hanzade Doğan, Begümhan Doğan Faralyalı, TEGV kurucularından Semahat Arsel, Prof. Dr. İlter Turan, gazeteci Uğur Dündar ve Güneri Cıvaoğlu, "Kavak Yelleri" dizisinin oyuncularının yanı sıra TEGV gönüllüleri ile çocuklar katıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow