hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Obama haftaya ekonomi ile başlıyor

    Obama haftaya ekonomi ile başlıyor
    expand

    ABD Başkanı Barack Obama, bu hafta ekonomiyi canlandırma planı için Kongre'ye ikna turuna çıkıyor. Obama, salı günü Kongre'den Cumhuriyetçi Parti'nin ileri gelenleri ile buluşacak. Ortadoğu barışı için de trafik hızlanıyor.

    Obama, bu haftaya ekonomi gündemi ile giriyor.

    Başkan'ın pazartesi günkü programında İşsizlik, enerji yatırımları ve iklim değişikliği konusunda yapacağı açıklamalar var.

    Obama'nın özellikle karbon emisyonlarına sınırlama getirme konusunu gündeme taşıması ve temiz enerji yatırımlarını tanıtması bekleniyor.

    Hafta sonu detayları ortaya çıkan ve oldukça iddialı bulunan ekonomiyi canlandırma planını şubat ortasına kadar Kongre'den geçirmeyi planlayan Obama, ikna turlarına bu hafta Kongre'ye giderek devam edecek.

    Cumhuriyetçi Parti'nin ileri gelenleri ile kapalı kapılar ardında buluşacak olan Obama'nın 10 gün içinde uzlaşı yaratması gerekiyor.

    Obama'nın bu hafta ziyaret etmesi beklenen bir kritik durak da Pentagon olacak.

    Dış politika cephesinde önemli gelişme, George Mitchell'in Ortadoğu bölgesine yapacağı ve hafta ortasında başlayacak ziyaret olacak.

    Mitchell'in bölge ziyaretinin 8-10 gün sürebileceği belirtiliyor.

    Bu arada Türkiye'den iki ismin bu haftadan itibaren yeni Kongre üyeleri ile tanışmak ve olası Ermeni tasarısı konusunu görüşmek için Washington'a gelmesi bekleniyor.

    AKP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kınıklıoğlu, bu hafta içinde Washington'a uğrayacak, Murat Mercan'ın da önümüzdeki haftalarda gelmesi bekleniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow