hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gürcistan 25 Türk balıkçıyı tutukladı

    Gürcistan 25 Türk balıkçıyı tutukladı
    expand

    Gürcistan Sahil Güvenlik ekipleri, "karasularını ihlal etmek ve "Abhazya'ya silah götürmek"le suçlanan "Pala Reis" adlı Türk balıkçı teknesinin 25 kişilik mürettebatını, tutukladı.

    "Pala Reis" adlı balıkçı teknesi, Poti Limanı'na çekildi.

    Tekne mürettebatının dün akşam çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Poti'deki cezaevine konulduğu öğrenildi.

    Türk balıkçıların, yasadışı avlanma ve karasularını ihlal etmenin yanı sıra, Abhazya'ya silah götürmekle suçlandığı da vurgulandı.

    Tutuklanan balıkçıların adlarının Kaptan Dursun Neciboğlu ile Emrah Neciboğlu, Mehmet Demirbaş, Murat Demirbaş, Tarık Demirbaş, Orhan Sancaktutan, Mehmet Sancaktutan, Bülent Sancaktutan, Yaşar Şengül, Murat Şahinler, Yavuz Tarlacı, Mustafa Yüksel, Hasan Alver, Kurtuluş Bodur, Ayhan Aydın, Cihangir Dede, Umut Gül, Aydın Abak, Kayhan Aydın, Mithat Turan, Mehmet Aktay, Emrah Çekil ve Ayhan Yanık olduğu açıklandı.

    "Pala Reis" adlı teknenin bağlı olduğu Alacoğlu Balıkçılık firması sahibi Yaşar Alacoğlu, 25 kişilik mürettebatın dün tutuklanarak Gürcistan'da cezaevine konulduğunu belirterek, "Mürettebatımı karasularını ihlal etmekle suçluyorlar. Teknemiz Ordu ilinin 50 mil açıklarında, Poti Limanı'na 120 mil uzaklıkta avlanıyordu. Dün de tutuklandılar. Gürcü yetkililer tekneyle sözde silah ve uyuşturucu kaçakçılığı yapıldığını ve silahların Abhazya'ya götürülmeye çalışıldığını ileri sürüyor. Bizim böyle bir şeyle alakamız söz konusu dahi olamaz. Teknede 200 bin TL tutarında 4 bin kasa hamsi vardı" dedi.

    Öte yandan aynı balıkçı teknesinin 3 yıl önce de benzer iddialarla Gürcü sahil güvenlik güçleri tarafından alıkonulduğu ve 250 bin dolar ceza ödenmesi karşılığında serbest bırakıldığı öğrenildi.

    Dışişleri Bakanlığı devrede

    Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Ercan Özten ise, ilk günden itibaren konuyu takip ettiklerini belirterek, gerekli bilgileri Dışişleri Bakanlığı'na verdiklerini söyledi.

    Özten, "Balıkçılarımızla ben de görüştüm. Büyükelçiliğimiz ile birlikte gelişmeleri takip ediyoruz. Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'na bilgi verdik" dedi.

    Rize Valisi Zekeriya Şarbak da, Dışişleri Bakanlığı nezdinde gelişmelerin takip edildiğini söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow