hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Türkiye'de laiklik yavaş yavaş ölüyor"

    Türkiyede laiklik yavaş yavaş ölüyor
    expand

    ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ve Irak ziyaretini değerlendiren İngiliz The Independent gazetesi, "Türkiye'de laiklik yavaş yavaş ölüyor" yorumunu yaptı.

    Gazetenin politika yazarı Patrick Cockburn, 'Obama İslam dünyası ile barış yapma sözlerini gerçeğe dönüştürebilecek mi?' başlıklı yazısında, Obama'nın Washington ve İslam dünyası arasındaki ilişkileri düzeltme mesajlarını vermek için Türkiye'yi seçtiğini belirtti.

    'Obama'nın Ankara'da sarfettiği ABD İslam ile savaşta değil gibi kulağa hoş gelen sözlerini hayata geçirilip geçirilemeyeceği'ni soran yazar, Obama'nın Türk öğrencilerle yaptığı toplantıya da değindi.

    Gazete, akıcı bir İngilizce ile İstanbul'da Obama'ya soru soran mini etekli başörtüsüz genç kızların modern Türkiye hakkında, laiklik ve din arasındaki denge konusunda yanıltıcı görünüm oluşturduğunu yazdı.

    Gazete, kırsal kesimde, İstanbul'da bile laikliğin yavaş yavaş öldüğünü öne sürdü.

    Yazar Cockburn, Türkiye'de alkol tüketiminin vergi ve diğer yaptırımlarla giderek azaltılmaya çalışıldığını, restoranlara alkol satışı konusunda ruhsat zorluğu çıkarıldığını ileri sürdü.

    Haberde ayrıca, özellikle İzmir, İstanbul ve Ankara'da yaşayan eski orta sınıfın laikliğin yaşatılması için direnmesine rağmen, Türkiye'nin ekonomik büyümesine en fazla katkısı olan yeni kurulan şirketlerin, kadınların türbanlı olduğu daha muhafazakar ailelerden oluştuğu öne sürüldü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow