hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakü'de fakültede saldırı: 12 ölü

    Baküde fakültede saldırı: 12 ölü
    expand

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Devlet Petrol Akademisi'nde düzenlenen silahlı saldırıda en az 12 kişi öldü, 13 kişi yaralandı. Saldırıda Türk öğrencilerden ölen ya da yaralanan olmadı.

    Azerbaycan İçişleri Bakanlığı ve Başsavcılığın ortak açıklamasında, yerel saatle 9.30 sularında bir kişinin binaya girerek, giriş katından 6. kata kadar önüne çıkan herkese kurşun yağdırdığı ifade edildi.

    Makarov tipi silahla ateş açan Azeri asıllı Gürcistan vatandaşı Ferda Kadirov'un (29), yakalanacağını anlayınca intihar ettiği kaydedilen açıklamada, Kadirov'un üzerinde birkaç şarjör ve çok sayıda mermi ele geçirildiği bildirildi.

    Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma açıldığı belirtilen açıklamada, akademide irtibat merkezi de oluşturulduğu ifade edildi.

    Ölü ve yaralıların adlarına yer verilen açıklamada, ölenlerden birinin Sudan, birinin Suriye, 9'unun Azerbaycan vatandaşı olduğu, ölen bir kişinin kimliğinin ise henüz belirlenemediği kaydedildi.

    Daha önceki açıklamalarda, ölü sayısının 13 olduğu ve saldırıyı iki kişinin düzenlendiğinden şüphelenildiği ifade edilmişti.

    Azerbaycan Eğitim Bakanlığı yetkilileri, ülkedeki orta dereceli okullarda ve yüksek öğretim kurumlarında güvenlik önlemlerinin artırılacağını bildirdi. Yetkililer, bunun için bir önlemler paketi hazırlandığını bildirdi.

    Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, gereken tüm önlemlerin alınacağını, bundan hiç kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini söyledi.

    Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sosyal ve Siyasi İşler Şube Müdürü Ali Hasanov da, saldırının ülkedeki sosyal ve siyasi istikrarın sarsılmasına yönelik yapılan bir faaliyet olmadığını söyledi. Hasanov, dünyanın bir çok yerinde bu tür saldırıların meydana geldiğini ifade ederek, olayın araştırıldığını kaydetti.

    Fakültede öğrenim gören Türk öğrenci İbrahim Kar, CNN TÜRK'e yaptığı açıklamada, saldırı sırasında sınavda olduklarını ve kendilerinin sınıftan çıkarmadıklarını, ancak çıkışta 6 katlı binanın her katında cesetler gördüklerini söyledi.

    Fakültede okuyan diğer bir Türk öğrenci Bekir Belek de CNN TÜRK'e yaptığı açıklamada, saldırganın Gürcistan'dan gelmiş Ermeni kökenli kişiler olabileceğini ya da Gürcü kökenli öğrenciler olabileceğini belirtti.

    Belek, "Okulda birçok ülkeden öğrenciler ver. Türkiye'den, Sudan'dan... Çok sakin bir üniversite. Bilmiyorum neden böyle birşey oldu" diye konuştu.

    "Okulun her tarafına güvenlikler girdi. Patlama sesi duydum. Patlama çok uzun sürdü" diyen Bekir Belek, "Öğretmenlerimize de ateş açıldı. Onlardan da ölenler oldu" şeklinde konuştu.

    Saldırının ne tarz bir saldırı olduğunu bilmediğini ifade eden Türk öğrenci, "Koşarken arkadaşlarımızın bir kısmı önden vuruldu. Salgırganın hangi dilde konuştuğuna dair bir bilgim yok, hepimiz panik olduk. Azeri arkadaşlarım öldü, 1 Suriyeli arkadaşım da yaralandı" dedi.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Azerbaycan'daki saldırıyla ilgili olarak, "Saldırı sektörümüzü de etkiler" şeklinde konuştu.



    HABERİM: Olay yerindeyseniz, çektiğiniz görüntüleri bize gönderin, yayınlayalım

    CNNTURK.com okuru gönderdi
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow