hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Irak'tan Türkiye'ye "su kesme" tepkisi

    Iraktan Türkiyeye su kesme tepkisi
    expand

    Irak Parlamentosu Ziraat ve Su Kaynakları Komisyonu Üyesi Milletvekili Kerim El-Yakubi bugün yaptığı bir açıklamada "Türkiye su konusunda siyasi amaçlarla Irak'a haksızlık yapıyor" dedi.

    El-Yakubi konuşmasında konuyu terör örgütü PKK'ya bağlayarak "PKK konusunda Irak o örgütü açıkça terör örgütü ilan etti ve böyle örgütlerin Irak topraklarında yeri yoktur" dedi.

    Öte yandan komisyon üyesi milletvekili Cemal Battik "Türkiye su konusunu Irak'a bastırmak için ve bazı isteklerini yerine getirmek için siyasi amaçlar kullanıyor, biz bu konuda AB ve uluslararası örgütlere şikayetname sunacağız su paylaşımının adil bir şekilde olması için uluslararası bir jüri heyeti kurulmasını talep edeceğiz" diye konuştu.

    Battik konuşmasında "Mısır'daki Nil suyundan 13 ülke faydalanıyor bu BM'nin gözetimi altında gerçekleşiyor. Biz de böyle bir uluslararası gözlem talep edeceğiz" dedi.

    Geçtiğimiz günlerde Irak'ın güneyindeki Kerbela şehrinde düzenlenen bir panele katılan Irak Planlama Bakanı Ali Baban aynı konuda "Irak'ta olası bir kuraklık yaşandıysa bunun sorumlusu Türkiye olacaktır" ifadesini kullanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow