hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    General Motors 4 milyar dolar krediyi aldı

    General Motors 4 milyar dolar krediyi aldı
    expand

    ABD hükümeti zor durumdaki General Motors'a (GM), vermeyi taahhüt ettiği acil kredi desteğinin 4 milyar dolarlık kısmını dün verdi.

    ABD Hazine Bakanlığı sözcüsü Brookly McLaughlin, yaptığı açıklamada, hükümetin GM'ye vereceği kredinin ilk 4 milyar dolarlık kısmını dün verdiğini söyledi. McLaughlin, Chrysler'a verilecek krediyi sonlandırmak için süratli biçimde çalıştıklarını ve krediyi zamanında vermek için taahhütlerine bağlı kalacaklarını da belirtti.

    Chrysler sözcüsü Shawn Morgan da, "Chrysler ile ilgili görüşmelerin olumlu ve yapıcı olduğunu ve yakın gelecekte finansal yardımın ayrıntılarını sonuçlandırmaya baktıklarını" ifade etti.

    ABD yönetimi geçen ay, derin krizdeki iki şirketten GM'ye aralık ayında ve ocak ayında 9,4 milyar dolar, Chrysler'e de 4 milyar dolar acil kredi sağlamayı kararlaştırmıştı.

    Şubat ayında ise Kongre'den onay çıkması durumunda, oto şirketlerine 4 milyar dolar daha yardım sağlanması öngörülüyor. Böylece otomotiv sektörünü kurtarma planının boyutu 17,4 milyar dolara yükselmiş olacak.

    Hükümetten kredi desteği istemeyen Ford şirketi ise ekonomik koşullarının kötüleşmesi halinde 9 milyar dolar kredi hattı açılmasını talep etmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow