hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    1 milyon liralık senfoni

    1 milyon liralık senfoni
    expand

    Eserleri dünyanın 64 müzesinde yer alan ressam Burhan Doğançay'ın başyapıtı "Mavi Senfoni", Antik A.Ş. müzayedesinde 1 milyon TL'den satışa çıkarılacak.

    Antik A.Ş'den yapılan açıklamaya göre, 15 Kasım'da gerçekleştirilecek müzayedede 1 milyon TL satış rekoruna sahip "Mavi Senfoni" adlı tablonun yanı sıra Fahr El Nisa Zeid imzalı "Londra" adlı tablo 700 bin TL açılış fiyatıyla satışa sunulacak.

    Çağdaş Türk sanatının en önemli örneklerinden biri olarak gösterilen ve Türk sanat piyasasının en değerli eseri olmaya aday olan "Mavi Senfoni", ressam Doğançay tarafından 1987 yılında tuval üzerine karışık teknikle yapıldı.

    1987 yılında "1. İstanbul Bienali"nde sergilenen bu yapıt, sanatçının yetenek ve sabrını birleştirerek ortaya koyduğu bir eser olarak dikkati çekiyor.

    "New York Metropolitan", "Paris Pompidou", "Munich Pinakothek" gibi dünyanın en önemli 64 müzesinde eserleri yer alan sanatçının ilk defa bu kadar önemli bir eseri satışa sunuluyor.

    Antik A.Ş'nin 258'nci müzayedesinde yer alan diğer bir başyapıt ise Fahr El Nisa Zeid'in "Londra" adlı çalışması oldu.

    Çok önemli bir koleksiyondan çıkan eser, 700 bin TL ile müzayedeye çıkacak.

    Sanatçının en önemli eseri olarak gösterilen tuval üzerine yağlıboya çalışmanın müzayedede rekor bir fiyata alıcı bulması bekleniyor.

    Türkiye'de ilk defa bir müzayedede "Video Art" satışa sunulacak. Sanatçı Canan Şenol'a ait "İbret-i Numa" isimli 27 dakikalık videonun satışa sunulması bedeli 20 bin TL olarak belirlendi.

    Müzayedede ayrıca Doğançay'ın "Duvarlar" ve "Kurdeleler", Ömer Uluç'un "Odalık", Mehmet Güleryüz'ün "Her şey Kontrolümüz Altında", Nedim Günsür'ün "Köylüler", Cihat Burak'ın "İç Mekanda Nü", Orhan Peker"in "Ayçiçekleri", Adnan Çoker'in "Dört Işık" adlı eserleri ile Avni Arbaş ve Abidin Dino'nun çeşitli dönemlerine ait çalışmaları satışa çıkarılacak.

    Eren Eyüboğlu'nun ilk kez görücüye çıkacak olan "Koza Kadın" adlı eseri ile Burhan Uygur'un nü çalışması, Mübin Orhon, Sabri Berkel, Erol Akyavaş, Fikret Mualla, Nejad Melih Devrim, Zeki Faik İzer, Ali Çelebi, Mustafa Esirkuş, Adnan Varınca, Ferruh Başağa, Alaeddin Aksoy, Komet, Ergin İnan, Canan Tolon, Kemal Önsoy, Abdurrahman Öztoprak, Şadan Bezeyiş, Asım İşler, Mustafa Ata ve Selim Turan gibi Türk ressamların önemli yapıtları da müzayedede satışa sunulacak.

    Müzayedede satışa sunulacak eserler arasında ayrıca fotoğraf sanatçıları Ara Güler, Çerkes Karadağ, Mehmet Günyeli, Nazif Topçuoğlu, İzzet Keribar, Saygun Dura'nın fotoğrafları da yer alacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow