hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eurovision heyecanı sardı dört bir yanımı!

    Eurovision heyecanı sardı dört bir yanımı
    expand

    Bu akşam yapılacak 54'üncü Eurovision Şarkı Yarışması finaline saatler kala yurdu ve dünyanın dört bir yanındaki vatandaşlarımızı, soydaşlarımızı yarışmanın heyecanı sardı.

    12 Mayıs Salı gecesi gerçekleştirilen ilk yarı finallerde Türkiye'yi "Düm Tek Tek" isimli parça ile temsil eden Hadise, adını finale yazdıran ilk on ülke arasına girmeyi başarmıştı. Yarışmanın iddialı isimlerinden biri olan Hadise ile birlikte, Sivas'tan Belçika'ya, Azerbaycan'dan tüm Türkiye'ye kadar herkes nefeslerini tutup, bu gece TSİ 22.00'da gerçekleştirilecek olan Eurovision'un final yarışmasını bekliyor.

    İlk yarı final sonrası aralarında Türkiye'nin de olduğu finalistler basının karşısına çıkmış, Hadise, “Bismillahirrahmanırrahimö diyerek gerçekleştirdiği kura çekiminde 18 numarayı çekmişti.

    Belçika'da nefesler tutuldu

    Hadise'nin yaşadığı Belçika'nın Mol şehrinde Hadise'ye destek olmak için işyerlerine Hadise'nin afişlerini asan birçok Türk, Eurovision'un finallerini büyük bir heyecanla bekliyor.

    Belçika'nın MOL şehrinde yetişen ve şöhreti yakalayan, Eurovision'da Türkiye'yi temsil eden Hadise'yi desteklemek amacı ile özel olarak Eurovision'un izlenmesi için, Mol Belediyesi tarafından 500 kişilik bir salon tahsis edildi ve dev ekranlar yerleştirilerek vatandaşların Eurovision'u burada izlemesi için duyuruda bulunuldu.
     
    Azeriler'in "Hadise" sevinci


    Hadise'nin 'Düm Tek Tek' şarkısı finale kalması, Azerbaycan'daki televizyon kanalında da coşkuyla karşılandı.
    Eurovision'u yayınlayan İçtimai TV'de yarı final öncesi yayınlanan programda Azerbaycan'daki müzik uzmanları söz birliği etmişçesine Hadise'yi favori gördüklerini anlatırken, izleyicilerden “Kardaş Türkiye'ye SMS'lerle destek vermesi istendi. Bunun ardından yayınlanan yarı finalde de desteğini sürdüren sunucu sonucun açıklanması ile sevincini izleyicileri ile paylaştı.

    Atatürk Havalimanı'nda "Hadise" var!

    Final öncesi Hadise'nin afişleri, Atatürk Havalimanı'nın çeşitli noktalarına yerleştirildi. Özellikle Dış Hatlar Terminali'ndeki afişlerle yurtdışında yaşayan vatandaşlar ile yabancı yolcuların desteği sağlanmaya çalışılıyor.

    Terminalin çeşitli yerlerine konulan afişlerde Hadise'nin fotoğrafı ve İngilizce olarak "Hadise için oy ver" yazısı yer alıyor. Eurovision'da ülkemizi temsil edecek Hadise'ye destek için "Hadise için oy ver" afişleri havalimanının birçok noktasına yerleştirildi.

    Sivas çifte zafer peşinde


    Türkiye'yi Moskova'da düzenlenen Eurovision şarkı yarışmasında temsil edin Hadise için memleketi Sivas'ın Yavu Beldesi de heyecan içerisinde. Aynı zamanda bu akşam Hacettepe'yle karşılaşacak olan Sivasspor'un da galibiyetini isteyen Sivaslılar çifte zafer peşinde

    Azerbaycan temsilcisi Aysel: "İlk 2: Türkiye ve Azerbaycan"


    Bu yıl Moskova'da düzenlenen 54. Eurovision Şarkı Yarışması'nın 2. yarı finalinde Azerbaycan adına 16. sırada yarışan Arash ve Aysel ikilisi, yapılan oylama sonrası Türkiye gibi ilk zarftan çıkarak finale kaldılar.

    Aysel, ismini ilk duyduğunda çok heyecanlandığını belirterek, “İlk sırada çıkmamıza çok sevindim. Aslında içimde 'İlk sırada çıkacağız' diye bir his vardı.  Çünkü geçen sefer Türkiye ilk sırada çıkınca bizde de böyle olur dedim ve öyle de olduö dedi. Türkiye ile Azerbaycan'ın finalde şansının çok olduğunu belirten Aysel, “İnşallah, Türkiye ile birinci ve ikinci sıraları paylaşırız" dedi.

    Yapılan kura çekimi sonunda Azerbaycan finalde 11. sırayı çekti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow