hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Işığın Oğulları", "Karanlığın Oğulları"na karşı

    Işığın Oğulları, Karanlığın Oğullarına karşı
    expand

    Dünyaca ünlü film yönetmeni Amos Gitai'nin yorumladığı ve başrolünü Jeanne Moreau'nun oynadığı "Işığın Oğulları ile Karanlığın Oğullarının Savaşı" adlı oyun, Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nin özel projesi olarak yarın ve ertesi gün Rumeli Hisarı'nda izleyiciyle buluşacak.

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansının ortak projesi olarak sahnelenecek gösterinin basına açık fotoğraf ve görüntü amaçlı genel provası Rumeli Hisarı'nda yapıldı.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verdiği özel izinle Rumeli Hisarı'nda sahnelenecek oyunda üç Türk sanatçısı da rol alıyor. Tiyatro sanatçısı Cüneyt Türel'in Roma İmparatoru "Titus" karakterini canlandıracağı oyunda 2008 yılında "Eşikte" adlı oyunuyla Fransa'da ödül alan Sedef Ecer'in de önemli bir rolü bulunuyor.

    "Taş plak sesli kadın" olarak tanınan Sema da oyun da sesiyle sahne alacak. Yönetmen Amos Gitai beyazperdede yıllarca birlikte çalıştığı Jeanne Moreau ile ilk kez bu oyun ile tiyatro sahnesinde bir araya geldi.

    "Işığın Oğulları İle Karanlığın Oğullarının Savaşı" adlı oyunda erkek bir karakteri canlandıran Jeanne Moreau oyunda anlatıcı "Josephus Flavius", Jerome Koenig de "İmparator Vespasianus" rolüyle İstanbullu izleyicilerin karşısına çıkacak.

    Oyunda savaşın korkunç yüzünü anlatan Moreau, Ortadoğu'da halkların ve toprakların kaderini dile getirecek. Amos Gitai'nin 'Ölü Deniz Yazmaları" ile Josephus Flavius'un 1'ince yüzyılda Kudüs'ün Romalılar tarafından ele geçirilişini öyküleştirdiği metninden uyarladığı oyunda Rainer Maria Rilke ve Oscar Wilde gibi yazarlardan da alıntılar bulunuyor.

    Oyun, İngilizce, Fransızca, Türkçe, Arapça ve İbranice olarak çok dilli gerçekleşecek. Avignon Tiyatro Festivali, Atina-Epidaurus Festivali, Barselona Grec Festivali ve Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nin kurduğu "Kadmos" birliğinin ilk çalışması olan "Işığın Oğulları ile Karanlığın Oğullarının Savaşı" adlı oyunun ilk gösterimi bu ayın başında Fransa'da Avignon Festivali'nin açılışında yapılmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow