hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Melekler ve Kumarbazlar" filmi geliyor

    Melekler ve Kumarbazlar filmi geliyor
    expand

    Yönetmen Ertekin Akpınar, "Melekler ve Kumarbazlar" adlı filminin Adapazarı'nda arkadaşlarının başından geçen gerçek bir hikayeye dayandığını belirterek, "Film, erkeklerin dünyasını anlatan sert bir taşra filmi" dedi.

    Akpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmin çekimlerine 15 Haziran'da İzmir Özdere'de başlanacağını, Adapazarı ve Sapanca'da devam edileceğini belirtti.

    İlk ve orta öğrenimini Adapazarı'nda yaptığını anlatan Akpınar, filmde, arkadaşlarının başından geçen gerçek bir hikaye anlatacağını bildirdi.

    Filmini "Erkeklerin dünyasını anlatan sert bir taşra filmi" diye tanımlayan Akpınar, film üzerinde yaklaşık 4,5 yıldır çalıştığını, 150-200 kişi ile görüştüğünü anlattı.

    Akpınar, Adapazarı'ndaki yaşayan gerçek kişilerin isimlerini kullanacağı filmde, Cem Davran, Bülent Şakrak, Kutay Köktürk, Nail Kırmızıgül, Hakan Meriçliler ve Macit Sonkan'ın rol alacağını, bir erkek ve bir kadın başrol oyuncusunun isimlerinin ise çekimlerin sonunda açıklanacağını kaydetti.

    Filmi vizyona girmeden önce Antalya Film Festivali'nin yarışmalı bölümü başta olmak üzere yurt içi ve dışında festivallere göndermeyi hedeflediklerini vurgulayan Akpınar, "Filmi New York'taki yönetmenlerin ilk filmleri ile katıldığı festival, Cannes, Berlin'deki festivaller için düşünüyoruz, hedefimiz onlar" dedi.

    Akpınar, filmi 2009 Kasım-2010 Şubat ayları arasında vizyona girmesini planladıklarını bildirdi.

    "'Üç Maymun' dışındakileri sıkıcı buluyorum"


    Filmin gerçek bir hikayeye dayanması ve mekanların gerçek olmasının parametresini çok yükselttiğini belirten Akpınar, "Çok iyi bir sonuç alacağıma eminim. Bu filmin duygu dünyası ile çok uğraştım. Onun için şunu açık ve net söyleyebilirim, sinemaseverler bugüne kadar böyle bir filme karşılaşmadı" dedi.

    Seyircilerin dramı trajediye götüren bir film izleyeceğini ifade eden Akpınar, şöyle konuştu:

    "Nuri Bilge Ceylan'ın 'Üç Maymun' adlı filmini seviyorum onun dışındakileri sıkıcı buluyorum. Yani o tarz bir şey olmayacak. Bazı aksiyon sahneleri var, ama film gerçekten trajedi olacak. Sıkıcı filmlerden
    nefret etmiyorum, izleyenleri sıkmayacak, bu filmin bambaşka bir duygu skalası olacak."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow