hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Altın Portakal" Atatürk'ün huzurunda başladı

    Altın Portakal Atatürkün huzurunda başladı
    expand

    46'ıncı Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı.

    Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması Jüri Başkanı Erden Kıral, jüri üyeleri İzzet Günay ve Mustafa Altıoklar ile belediye yetkilileri katıldı.

    Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın belediye çelengini, Jüri Başkanı Erden Kıral Türkiye Sinema Platformu'nun çelengini, İzzet Günay Sinema Oyuncuları Derneği'nin (SODER) çelengini, Mustafa Altıoklar da Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği'nin (ÇASOD) çelengini Atatürk Anıtı'na bıraktı.

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin başlaması dolayısıyla mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi.

    Antalya halkına değişik bir festival yaşatacaklarını ifade eden Akaydın, sanatçıların da festival için dün Antalya'ya gelmeye başladıklarını söyledi.

    Türkiye'nin en kurumsal organizasyonunun Altın Portakal Film Festivali olduğunu, böylesi organizasyonların aynı zamanda kritik önem taşıdığını belirten Akaydın, "Altın Portakal, ülkemizde sinema ve sanat adına yapılan en önemli kurumsal organizasyondur. Kusurlarımız olacaktır, eleştiriler de olacaktır ama Antalya halkının içerisinde olacağı, sanatçılarımızın onurlandırıldığı bir festival gerçekleştireceğiz" dedi.

    Akaydın, törene katılan jüri üyeleriyle de sohbet etti. Akaydın, İzzet Günay'a sanat yaşamının süresini sorarken, Günay, 57 yıldır sinema ve tiyatro sanatının içerisinde yer aldığını söyledi.

    Sohbette, İzzet Günay'ın yaşına karşın oldukça dinç olduğu ifade edilirken, Jüri Başkanı Erden Kıral, Oscarlı Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi filmini hatırlatarak, "İzzet abi, Benjamin Button gibi" esprisini yaptı.

    Türk Sinemasının en uzun soluklu festivalinde Antalyalılar, 7 gün boyunca sinema ve sanat coşkusunu birçok etkinlikle yaşayacak. Festivale yoğun katılım beklenirken, sanatçıların büyük bölümü bugün iki ayrı grup halinde Antalya'ya gelecek.

    Festivalde bugün, yarışmaya aday filmlerin gala ve sinemalardaki gösterimlerine de başlanacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow