hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Liu Dünya Şampiyonası'nda çok zor

    Liu Dünya Şampiyonasında çok zor
    expand

    110 metre engelli dünya şampiyonu Liu Xiang'ın Ağustos ayında Berlin'de yapılacak Dünya Şampiyonası'nda büyük ihtimalle yarışmayacağı açıklandı.

    Liu Xiang'a kendi ülkesindeki Pekin Olimpiyatları'nda yarışma şansı tanımayan sakatlık, Çinli sprinterin 15-23 Ağustos tarihlerinde Berlin'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılmasına da izin vermeyecek.

    Liu'nun antrenörü Sun Haiping, yerel medyaya yaptığı açıklamada, 25 yaşındaki eski dünya rekortmeni ve olimpiyat şampiyonunun, istenilen formu yakalamasının mümkün görünmediğini söyledi.   

    Sun, "Liu en az 13.20 koşmadıkça Berlin'e gitmenin bir anlamı yok, ama şampiyonaya kadar bu dereceyi yakalaması çok zor. Bu şekilde koşarsa ilk seride elenir ve korkunç bir yıkıma uğrar" dedi.

    Geçtiğimiz ay sakat ayağından ameliyat olan Liu, Pekin Olimpiyatları'nda 100 bin vatandaşının doldurduğu Kuş Yuvası Stadı'nda ilk eleme serisinde sakatlanarak dramatik bir şekilde oyunlara veda etmişti.

    Sun, rehabilitasyon dönemini ABD'de geçiren Çinli atletin Eylül ayındaki Şangay Grand Prix'sine katılabileceğini, asıl hedeflerinin 2012 Londra Olimpiyatları olduğunu söyledi.

    Liu'nun Nisan ayında antrenmanlara başlayabileceğini belirten Sun, "ancak Dünya Şampiyonası gibi büyük bir organizasyon için en az altı aylık çok yoğun ve ciddi bir antrenman dönemi gerekir" dedi.

    Liu Xiang'ın altı madalya kazandığı 2007 Dünya Şampiyonası'nda dördüncü olan Kübalı Dayron Robles, geçtiğimiz yıl dünya rekortmeni ve olimpiyat şampiyonu unvanlarını Çinli atletten almıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow