hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe'den iki transfer birden

    Fenerbahçeden iki transfer birden
    expand

    Fenerbahçe Kulübü, Ankaragücü'nden Gökhan Emreciksin ve Abdülkadir Kayalı'nın transferlerini gerçekleştirdiğini duyurdu.

    Fenerbahçe, ara transferde ilk hamlesini Ankaragücü'nün 18 yaşındaki yeteneği Abdülkadir Kayalı ve aynı takımdan Gökhan Emreciksin'i renklerine bağlayarak yaptı.

    Abdülkadir'in menajeri Haluk Canatar, futbolcusu için yurt dışı ve yurt içinden birçok transfer teklifi geldiğinii tercihlerini Fenerbahçe'den yana kullandıklarını belirtti.

    Canatar, "Fenerbahçe kulübünü ciddi ve profesyonel yaklaşımı neticesinde, doğru adresin Fenerbahçe olduğuna karar verdik. Fenerbahçe Kulübü ile dört buçuk yıllık sözleşme imzaladık" dedi.

    Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamadai ise, "ara transfer döneminin başlamasıyla birlikte kulübümüz, iki yeni oyuncuyu kadrosuna kattı. Ankaragücü'nden Gökhan Emreciksin ve Abdülkadir Kayalı ile anlaşma yapıldı. Her iki futbolcuyla da 4.5 yıllık sözleşme imzaladı" denildi.

    Açıklamada, iki futbolcuyla yapılacak imza töreni tarihinin daha sonra açıklanacağı bildirildi.

    Ankaragücü'nün altyapısından yetişen ve U-16 milli takımının kaptanlığını da yapan 1991 doğumlu Abdülkadir, sezon başında sarı-lacivertli takımın Münih kampında en dikkat çeken isimlerden biriydi.

    Savunmanın ve orta sahanın göbeğinde görev yapabilen, geleceğin yıldızı gözüyle bakılan Abdülkadir Kayalı, geçtiğimiz sezon Manchester City'nin futbol akademisinde iki hafta eğitim görmüştü.

    24 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Gökhan Emreciksin bu sezon Ankaragücü formasıyla 15 Süper Lig maçında ilk 11'de oynadı. Hızı ve etkili şutlarıyla tanınan 1.80 boyundaki futbolcu ligde 4 gol kaydetti.

    "Dünyanın en büyük kulübüne geldim"

    Ankaragücü'nden Fenerbahçe'ye transfer olan Abdülkadir, "dünyanın en büyük kulübünde futbol oynamaya geldim" dedi.

    Kayalı, "Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpte oynamak her futbolcunun hayalidir. Ben, bu büyük formaya genç yaşta kavuştuğum için çok mutluyum. Bu formayı üzerimden hiç çıkartmamak için çok çalışacağım" diye konuştu.

    15 yaşından itibaren oynadığı milli takımlarda kaptanlık yapan Abdülkadir, bundan sonra Fenerbahçe'nin ve milli takımın değişmez futbolcusu olmak istediğini söyledi.

    Ankaragücü camiasını hiçbir zaman unutmayacağını ifade eden genç futbolcu, başta kendisini yetiştiren antrenörü Arif Peçenek olmak üzere kendisini bugünlere getiren herkese teşekkür etti.

    Fenebahçe. listesindeki bir diğer oyuncu olan Gaziantepsporlu Bekir İrtegün konusunda ise kırmızı-siyahlı kulüple henüz anlaşma sağlayamadı.

    Gaziantepspor başkanı İbrahim Kızıl, Beşiktaş'ın da çok istediği defans oyuncusu Bekir için Fenerbahçe ile görüşmelerin devam ettiğini, ancak net bir anlaşmaya varamadıklarını belirtti.

    Kızıl, "Bekir'in bizimle olan sözleşmesi 4-5 ay sonra sona eriyor. Aradaki pürüzler giderilirse Bekir İrtegün Fenerbahçe'ye gider" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow