hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlam'ın hedefi üç yıl içinde zirveye oynamak

    Sağlamın hedefi üç yıl içinde zirveye oynamak
    expand

    Bursaspor'un yeni teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, üç yıl içinde şampiyonluğa oynayacak bir kadro oluşturmak istediğini söyledi.

    Sağlam, Özlüce tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, futbolcu, teknik kadro ve yönetim kalitesi ne kadar iyi olursa olsun, bu bütünlüğe taraftarların, şehrin ve medyanın gücünün de katılmaması halinde başarının hayal olacağını söyledi.

    Sağlam, başarıya ulaşmak için belli bir süreye ihtiyaçlarının olacağını, kısa vadede ise Bursaspor'un Turkcell Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası'nda yapabileceğinin en iyisini yapması için çalışacaklarını belirtti.

    Genç teknik adam daha önce çalıştığı takımlarda olduğu gibi Bursaspor'da da bir taraftan günlük başarıları yakalamaya çalışırken, diğer taraftan altyapıdan oyuncu çıkarmak zorunda olduklarını söyledi.

    Ertuğrul Sağlam, Trabzonspor'un transfer etmek istediği Yusuf Şimşek'e kafasındaki sorunları giderene kadar izin verdiğini bildirdi.

    Sağlam, Brezilyalı oyuncu Marcelinho'nun ülkesinden dönmemesinin yaşadıkları bir diğer problem olduğunu vurguladı.

    Bursaspor'un bu yıl özellikle yabancı oyuncu transferi konusunda sıkıntı yaşadığını dile getiren Sağlam, yeşil-beyazlı takımın belki de bu sezon yabancı oyuncularından en az katkı alan kulüp olduğunu söyledi.

    Sağlam, başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle takıma kaliteli oyuncuların kazandırılması konusunda hemfikir olduklarına işaret etti.

    Deneyimli teknik adam, üç yıl sonunda şampiyonluğa oynayacak bir takım oluştururken, diğer taraftan takıma yapılacak transferlerin de kaliteli olmasına bakacaklarını dile getirdi.

    Transferde acele etmeyeceklerini belirten Sağlam, Fenerbahçe ile oynayacakları kupa maçındann sonra Antalya'da bir turnuvaya katılacaklarını, bundan sonra eksikleri tam olarak tespit edip hareket edeceklerini söyledi.

    Ertuğrul Sağlam, "Beşiktaş'ta hem futbolcu hem de teknik direktör olarak görev yapmanıza karşın Bursaspor taraftarı sizi çok çabuk kabullendi. Bunu bekliyor muydunuz?" sorusuna, "doğrusunu söylemek gerekirse evet, bekliyordum. Çünkü futbolculuğum dönemimde de hiç rakip takım taraftarlarının protestosuyla karşılaşmadım" yanıtını verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow