hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Terim: "2009'da hedef Dünya Kupası'na gitmek"

    Terim: 2009da hedef Dünya Kupasına gitmek
    expand

    Milli takımlar teknik direktörü Fatih Terim, yeni yılda hedeflerinin Dünya Kupası'na gitme hakkını kazanmak olduğunu söyledi.



    Terim, “ümit ederim ki 2008’de yaşadıklarımızı 2009’da da yaşar ve Dünya Kupası’na giderek orada daha güzel işler yaparız" dedi.

    Radyospor’da “Aydın Cingöz ile Gündem” programına katılan Terim, Güney Afrika'nın evsahipliği yapacağı Dünya Kupası'na gitme hakkını elde edeceklerine inandığını, çünkü iyi bir takıma sahip olduğunu söyledi.

    Euro 2008'de yarı final oynayarak dünyada büyük sempati topladıklarını belirten deneyimli teknik adam, "futbolda Türk ekolü yaratma adına bir adımdı. Oynadığımız oyunlar öyle basit değildi. Son saniyelere kadar pes etmeden oynamak, mücadele etmek ve kazanmak... Avrupa Şampiyonası'na ismimizi kazıdık" dedi.

    Dünya Kupası eleme grubundaki kritik İspanya maçları öncesinde Fildişi Sahili ile özel bir karşılaşma yapacaklarını dile getiren Terim, İspanya'nın FIFA klasmanında birinci olmasının kendilerini korkutmadığını söyledi.

    Terim, "İspanya maçları bizim için çok önemli. Dünya sıralamasında onlar birinci biz 10'uncu sıradayız. Önemli iki maç olacak. Takımıma güveniyorum. Kimseden çekinmiyoruz, korkmuyoruz" dedi.

    Fatih Terim, Turkcell Süper Lig’in ilk yarısında zirveye oynayan takımlarının çok olmasından memnunluk duyduğunu belirtti.

    Terim, "mücadele var ama ikinci yarıda kalitenin artacağına inanıyorum. Umarım sadece futbola konsantre olduğumuz bir ikinci yarıyı geride bırakırız" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow