hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe'nin yenileri imzaladı

    Fenerbahçenin yenileri imzaladı
    expand

    Fenerbahçe, Ankaragücü'nden transfer ettiği Gökhan Emreciksin ve Abdülkadir Kayalı ile dört buçuk yıllık sözleşme imzaladı. İki futbolcu da ideallerindeki takıma geldikleri için büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.

    Sarı-lacivertli kulüp, iki futbolcuya medya önünde düzenlenen törende imza attırdı.

    Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ve genel sekreter Vedat Olcay'ın hazır bulunduğu törene Gökhan 20 numaralı, Abdülkadir de 91 numaralı çubuklu formayla katıldı.

    Gökhan, "burada olmak gurur verici bir olay. Bu zamana kadar üzerimde emeği geçen her kulübe teşekkür ediyorum. Herşeyiyle Fenerbahçe Kulübü, Türkiye'de en başta gelen isimdir. Beni bu camiaya layık gören, başta başkan Aziz Yıldırım olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

    Fenerbahçe'nin hayallerini süsleyen bir kulüp olduğunu kaydeden 18 yaşındaki Abdülkadir ise "kendime çok güveniyorum. Burada olmak çok güzel. Fenerbahçe'de öğreneceğim çok şey var. İnşallah her şey güzel olur" diye konuştu.

    Fenerbahçe'de ilk 11'e girmek için ne kadar süreye ihtiyacı olduğu sorulan Abdülkadir, "buraya tabii ki oynamaya geldim, güveniyorum. Ancak herkes sabretmesini ve sırasını bilecek. Önüme bakacağım. Üzerime düşen tek şey çalışmak ve sabretmek. Fırsat verildiği taktirde elimden geleni yapacağım" yanıtını verdi.

    Asbaşkan Mosturoğlu, Gökhan'ın tek taraflı fesih hakkını kullanarak Ankaragücü'nden Fenerbahçe'ye geldiğini, rakamları daha sonra açıklayacaklarını bildirdi.

    İki futbolcuyu da sezon başından bu yana takip ettiklerini anlatan Mosturoğlu şunları söyledi:

    "Abdülkadir'i 17 yaş altı milli takımdan da takip ediyorduk. İkisiyle de dört buçuk yıllık anlaşma yaptık. Hem camiamıza hem Türk futboluna hayırlı uğurlu olsun. Umuyorum ki ilerleyen yıllarda milli takımlara da büyük katkı sağlayacaklar. Ailelerinin de çok desteği oldu bize. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Yarım sezondur aileleriyle de sürekli görüşüyorduk."

    Abdülkadir'in bazı İngiliz kulüplerinin de gündeminde olduğu hatırlatılarak, bu nedenle sözleşmesinde özel bir madde olup olmadığı sorusuna Mosturoğlu, "sözleşmesi bitene kadar yararlanmak istiyoruz" yanıtını verdi.

    Fenerbahçeli yönetici, "(Abdülkadir) bizi tercih ederken de İngiliz kulüplerinin çok ciddi teklifleri vardı. Ailesi özellikle Türkiye'de kalıp, bizim kulüp yapımız altında gelişimini sürdürmesine karar verdi. Ben umuyorum ki Abdülkadir, Fenerbahçe'de tarihe geçmiş büyük oyunculardan birisi olacak ve kaptanlığa yükselip, burada jübile yapacak" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow