hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    La Liga'daki Türkler bekleneni veremedi

    La Ligadaki Türkler bekleneni veremedi
    expand

    İspanya birinci futbol liginde geride kalan 2008-2009 sezonunun geneline bakıldığında, Türk futbolcuların bekleneni veremediği görüldü.

    Mehmet Aurelio'nun takımı Real Betis ve Ersen Martin'in takımı Recreativo Huelva küme düşerken, İbrahim Kaş'ın Getafe'si ligde kalmayı son anda başardı.

    Nihat Kahveci'nin oynadığı Villarreal ise ligi beşinci sırada tamamlayarak, gelecek sezon UEFA Europa League'de mücadele etme hakkını kazandı.

    La Liga'daki en tecrübeli Türk olan Nihat, sakatlıkla başladığı sezonun büyük bölümünü sakatlıklarla geçirmek zorunda kalırken, sekizi ilk 11'de olmak üzere 19 maçta forma giydi ve 764 dakika sahada kaldı.

    Nihat ilk defa La Liga'da sezonu gol atamadan tamamlayıp, İspanya'daki en kötü sezonunu geçirdi.

    İspanya'da ilk sezonunu geçiren ve çok iyi bir başlangıç yaparak olumlu eleştiriler alan Aurelio ise 32. haftaya kadar dayandıktan sonra sağ dizindeki ağrıların artması sonucu ameliyat oldu ve sezonu erken kapattı.

    Son hafta sahasında Valladolid karşısında aldığı beraberlikle ikinci lige düşen Real Betis'te bu sezon oynadığı 29 maçın hepsinde ilk 11'de forma giyen Aurelio, toplam 2532 dakika sahada kaldı ve dört gol attı.

    Aurelio gibi La Liga'da ilk sezonunu geçiren diğer İbrahim Kaş ise beşi ilk 11'de olmak üzere toplam sekiz maçta forma şansı buldu. Toplam 465 dakika sahada kalan genç futbolcu uyum sorunu yaşadı.

    2007 yılında tartışmalı bir şekilde Trabzonspor'dan Huelva'ya gelen Ersen Martin de sadece biri ilk 11 olmak üzere toplam 16 maçta oynadı. Sezon boyunca 464 dakika sahada kalan ve iki gol atan Ersen, sözleşmesi sona erdiği için yeni takım arıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow