hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ronaldo kararını değiştirdi, golünü attı

    Ronaldo kararını değiştirdi, golünü attı
    expand

    Ronaldo, Corinthians'ın Cruzeiro'yu 2-1 yendiği maçta eski takımını yıkan golü attı. Golden önce penaltı kaçıran deneyimli forvet, "yetiştiğim kulübe gol atmak istemiyordum ama sonra kararımı değiştirdim" dedi.

    Corinthians, Brezilya ligi 12. hafta maçında  Cruzeiro'yu 2-1 yenerek altıncı sıradaki yerini korudu.

    Bir yılı aşan sakatlık döneminden sonra futbola inanılmaz bir dönüş gerçekleştiren Ronaldo, penaltı kaçırdığı maçta Corinthians'ın ikinci golünü kaydetti.

    Üç kez FIFA tarafından dünyada yılın oyuncusu seçilen Ronaldo'nun 23. dakikada hazırladığı pozisyonda Henrique konuk takımı öne geçirdi. Beş dakika sonra Leonardo Silva topu gol çizgisinden eliyle çıkarınca oyundan atıldı. Ronaldo zayıf bir vuruşla penaltıyı kaçırdı.

    Profesyonel kariyerine 15 yıl önce Cruizeiro'da başlayan 32 yaşındaki usta forvet, "penaltıda kötü vurdum, Cruzeiro'ya gol atmak istemiyordum ama sonra kararımı değiştirdim ve golümü attım" dedi.

    77. dakikada fileleri havalandıran Ronaldo, sakatlıktan sonra Corinthians formasını giydiği 25. maçta 17. golünü kaydetti.

    Brezilya'dan ayrıldıktan sonra PSV Eindhoven, Barcelona, Inter Milan, Real Madrid ve Milan'da oynayarak inanılmaz bir kariyer yapan Ronaldo, daha önce Cruzeiro'ya karşı hiç forma giymemişti.
      
    12 maçta 20 puana sahip Corinthians, zirvede yer alan Atletico Mineiro ve Palmeiras'ın beş puan gerisinde ve altıncı sırada.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow