hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni teşvik sisteminde sona doğru

    Yeni teşvik sisteminde sona doğru
    expand

    Hükümet yeni teşvik sitemi ile ilgili çalışmada sona geldi. Yeni sistem, bölgelerarası farklılıkların ortadan kaldırılması amacıyla sektörel, bölgesel ve proje bazlı olacak. Her sektöre teşvik verilmeyecek. İstihdam üzerindeki yüklerin ve vergilerin azaltılması, bedelsiz arsa verilmesi, gümrük muafiyeti gibi konular sistemin ana parametreleri olacak. Yeni teşvik sisteminde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ayrıcalıklı olacak.

    Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, hükümetin uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni teşvik sistemine ilişkin ilk ayrıntıları  "Ülkemizde bölgelerarası farkları dikkate alan yeni bir teşvik sistemi yapacağımızı taahhüt etmiştik, bugün artık sona geldik. İleriki günlerde Başbakan ayrıntılarını açıklayak" sözleriyle açıkladı.

    Yeni teşvik sistemi ile bir çok yenilik getiriliyor.

    Sistem, bölgelerarası farklılıkların ortadan kaldırılması amacıyla sektörel, bölgesel ve proje bazlı olacak, her sektöre teşvik verilmeyecek, rekabet unsuru ön planda tutulacak.

    İstihdam üzerindeki yüklerin ve vergilerin azaltılması, bedelsiz arsa verilmesi, gümrük muafiyeti gibi konular sistemin ana parametreleri olacak.

    Sistemde illerin ön plana çıkmış özellikleri de dikkate alınacak, yatırımlar bu alanlara yönlendirilecek. Geri kalmış iller ayrıcalıklı olacak.



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow