hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Musevi cemaatine yönelik eylem hazırlığı iddiası!

    Musevi cemaatine yönelik eylem hazırlığı iddiası
    expand

    Sultanbeyli'de, PTT şubesinde soygun girişimde bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı. Emniyet, operasyonun Bursa'ya da uzandığını açıkladı. Bursa'da yakalanan 2 kişinin Musevi cemaatine yönelik eylem hazırlığı içinde olduğu iddia ediliyor.

    Geçtiğimiz gün Sultanbeyli'de yaşanan soygun girişimi sonrası El Kaide terör örgütüne yönelik olarak düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alınmıştı.

    Bugün adliyeye çıkarılan 11 kişiden 3'ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. 8 kişi ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

    "Terör örgütü üyesi olmak, yağma, hırsızlık ve ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından mahkemeye sevk edilen 8 kişiden Yıldırım A., Mehmet Ali T., Tahir B., Hüseyin A. ve Adem K. tutuklandı.

    Zanlılardan Kemal K. başka bir suçtan tutuklanırken, 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Bu arada; olay yerinde ve gözaltına alınan şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen malzemeler sergilendi.

    8 olay aydınlatıldı

    11 kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yürütülen sorgusu sırasında 8 olay aydınlatıldı.

    Şüphelilerin 3 otomobil hırsızlığı,1 kuyumcu soygunu teşebbüsü 1 kamyon ile kablo hırsızlığı, 1 kamyonun içerisindeki içecek malzemeleri ile birlikte çalınması, 1 otomobilin sahte belgeler ile kiralanarak satılması ve 1 otomobil içinde tekstil malzemelerinin çalınması olaylarına karıştığı tespit edildi.

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 29 Ocak Perşembe günü Sultanbeyli ilçesinde bulunan PTT şubelerinden birine yönelik yasadışı bir sağ örgüt tarafından silahlı soygun yapılacağı bilgisi alındığı belirtilerek ilçede güvenlik tedbirlerinin artırıldığı ifade edildi.

    Soyguncuların saat 16.00 sıralarında Fatih mahallesinde bulunan PTT şubesine silahlı ve kar maskeli  geldiği belirtilen açıklamada, ekiplerce "dur" ihtarında bulunulduğu ancak örgüt mensuplarının ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktığı belirtildi.

    Çatışmada 6 kişiden 1'i öldürülürken 1'i yaralı olmak üzere 5'inin olay yerinde, yürütülen çalışmalar sonrası örgütün hücre yapılanmasını oluşturan şahıslardan 4'ünün İstanbul'da 2'sinin ise Bursa'da düzenlenen operasyonlarda ele geçirildiği ifade edildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow