hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sevgililer Günü'ne siyaset karıştı

    Sevgililer Gününe siyaset karıştı
    expand

    29 Mart'taki yerel seçimlere hazırlanan belediye başkan adayları 14 Şubat'ı kutlamak için birbirleriyle yarıştı. AKP'li Kadir Topbaş İstanbul için şiir yazdı, yazdığı şiiri de gazete ilanlarıyla tüm Türkiye'ye duyurdu. Ankara'da Çankaya'yı CHP'nin elinden almak için yola çıkan AKP adayı Bülent Akarcalı ise henüz yeni katıldığı partisini çok da iyi tanıyamamanın sıkıntısını yaşadı.

    Yerel seçimin hemen öncesine rastlayınca farklı kutlandı Sevgililer Günü. Sadece sevgililer değil partilerin belediye başkan adayları da kutlama yarışına girdi.

    İstanbullular sabah gazeteleri açtıklarında AKP'nin İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ilanı ile karşılaştı. Topbaş, "İstanbul için uyku girmez gözüne, yari güzel olanın" isimli bir şiir yazmıştı.

    "Seninle kaç sevgililer günü yaşadık İstanbul" diye başlayan şiirde Topbaş, İstanbul'a seslendi: "Boğazını, sahillerini, tarihini değil sadece en çileli günlerini de sevdim" dedi.

    Topbaş, "Ve gün geldi senin gibi güzeller güzeli şehrin idaresi bana verildi" diye sürdürdü şiirini.

    Kadir Topbaş'ın bu dizeleri rakibi CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu üzerinde pek de etkili olamadı. Kılıçdaroğlu Topbaş'ın aşkından şüpheliydi: "Sevgi ve aşka bakış açılarımız farklı. Bunların İstanbul aşkı para ve rant aşkı."

    CHP'li Kılıçdaroğlu kendi aşkını da anlattı ve "İstanbul'un en güzel yeri boğaza aşığım" dedi.

    Bülent Akarcalı'nın gafı

    Ankara'da ise AKP'nin Çankaya belediye başkan adayı eski ANAP'lı Bülent Akarcalı Sevgililer Günü'nü kutlamak için sokaktaydı, ancak etrafını saranların hepsi sevgi göstermeye gelmemişti.

    Bir kadının sözlerini dinledi Akarcalı, ama kısa bir süre önce aday tanıtım toplantısına birlikte katıldığı Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin'in kendi partisinden, AKP'den olduğunu hatırlayamadı.  CHPli sandığı Şahin'i eleştirmeye başladı.

    Gazetecilerin uyarısı üzerine hatasını anladı  düzeltmeye çalıştı. Akarcalı, zor anlar yaşarken CHP adayı Bülent Tanık da Kızılay sokaklarındaydı. O da sevgililer gününü karanfil dağıtarak kutladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow