hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Binali Yıldırım'dan kaza yorumlarına tepki

    Binali Yıldırımdan kaza yorumlarına tepki
    expand

    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, düşen THY uçağıyla ilgili olarak yapılan yorumlara tepki göstererek, teknik heyetin çalışmalarının beklenmesi gerektiğini söyledi.

    Binali Yıldırım, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ile birlikte Türkiye Havayolları Pilotları Derneği TALPA'yı ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu.

    Bakan Yıldırım ziyaret sırasında habercilerin uçak kazası ile ilgili sorularını da yanıtladı.

    Meydana gelen kaza ile ilgili olarak kaza tahkik heyetinin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Yıldırım, kazayla ilgili olarak içerde ve dışarda çeşitli spekülasyonlar yapıldığını belirterek, kesin sonucun bu heyetin çalışmaları sonucu ortaya ç ıkacağını söyledi.

    Basından bu çalışmaların sonucunu beklemelerini isteyen Yıldırım, aksi yönden yapılacak tüm değerlendirmelerin zarar vereceğini söyledi.

    TALPA'nın bugün yaptığı açıklama ile ilgili değerlendirmesi sorulan Bakan Yıldırım, "Maalesef uzmanlara işi bırakmak yerine, tahminler yürüterek kazanın hemen neden olduğunu söylemeye çalışıyoruz. Bu bir ciddi hatadır. Motorlar ikisi birden durdu. Bunu kim söylüyor. Kim söylerse söylesin. İster yetkili, ister yetkisiz biri olsun. Bir anlam ifade etmez. O zaman kaza kırım ekibi oluşturmaya gerek yok" dedi.

    Yıldırım,  TALPA'nın bugün yaptığı değerlendirmeyi önemli bulduğunu kaydetti.

    Uçaklarda bulunan teknik kayıt cihazları ile ilgili bilgi veren Bakan Yıldırım, "İki tane cihaz var. Birisi bilgileri kaydeden, biri sesleri kaydeden. Bu cihazların resmi çözümleri elde edilmeden çeşitli yollardan, amatör yollardan elde edilen kayıtlar, bilgiler hiç bir mana ifade etmez. Onun için bu karakutular çözülsün, belki onlarla da yetinmeyecekler. Uçağın gövdesinde fiziki incelemeler de icab eder. Oradaki bilgilerde belki kafi gelmeycek" diye konuştu.

    Meydana gelen kazalara rağmen, havayoluyla yolculuğun en güvenli seyahat olduğunu vurgulayan Yıldırım, "İstatistikler bunu gösteriyor. Kaza da hayatın gerçeklerinden bir tanesidir. İşin tabiatı gereği kazalar oluyor. Çünkü hareket ediyor. Hareket eden her cisim risk altındadır. Tedbirler alındıktan sonra yine kazalar oluyorsa, çıkacak raporların ana amacı kazaları daha aza indirmek için yeni bir bulgu ortaya çıkacak mı, bu gibi konularda gelecek işletmecilik şartları için bazı ipuçları elde etmektir. Kazaların böyle bir sonucu var" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow