hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DSP lideri Zeki Sezer istifa etti

    DSP lideri Zeki Sezer istifa etti
    expand

    DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Bülent Ecevit'ten devraldığı DSP genel başkanlığı görevinden istifa etti. "Başarılı olamayanlar kurumlarının önünü kapatmamalı" diyerek istifa gerekçesini açıklayan Sezer, istifasını sunarken ihraç istemiyle disiplin kurulana sevk edilen 5 milletvekiliyle ilgili tedbir kararının kaldırılmasını istedi.

    Beklenen istifasını bir gün öne çekti ve Zeki Sezer DSP Genel Başkanlığından istifa etti.

    İstifasını sunmak için önce partisinin yetkili kurullarına hesap vermeyi beklediğini söyleyen Sezer, "Yerel seçimlerden istediğimiz sonucu alamadık" dedi.

    Başkanlığı döneminde parti kaynaklarının gereğinden çok harcandığı yönündeki eleştirilere de, genel başkan sıfatıyla son kez çıktığı kürsüden cevap verdi.

    Kendilerinin de geçen hafta Parti Meclisi ile kapsamlı bir değerlendirme yaptığını aktaran Sezer, "Hemen söylemeliyim ki yerel seçimde DSP'nin belediye sayısı ve oy oranında artış olsa bile istediğimiz sonucu alamadık. O nedenle kendimizi başarılı saymamız mümkün değildir" dedi.

    "Başarılı olamayanların bulunduğu kurumun da ülkenin de önünü tıkamaması gerektiğine inanıyorum, inançlarıyla yaşayan birisi olarak" diyen Sezer, "Bugün DSP Genel Başkanlığı'ndan istifa ediyorum. Ama daha öncede söyledim iliklerine kadar demokratik sol siyaseti benimsemiş, bu ülkeyi, toplumu seven birisi olarak demokratik solcu öleceğim" dedi.

    Sezer görevden ayrılırken partililere, tedbirli olarak ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen 5 milletvekili konusunda, "Bir kez daha düşünün" çağrısı yaptı.

    Tedbir kararının kaldırılması halinde 45 gün içinde kurultay yapılacak ve milletvekilleri kurultayda genel başkanlık için aday olabilecekler.

    Zeki Sezer, "İstifa kararım kesin" dedi; bazı partililerin "Bizi bırakma" ısrarına rağmen kürsüden indi.

    Kurultay için düğmeye basıldı


    Sezer'in istifası ile DSP'de kurultay süreci için düğmeye basılmış oldu. Partide, 45 gün içinde genel başkanlık seçimi yapılacak.

    Eski CHP'li Kasım Gülek'in kızı Tayyibe Gülek, DSP'li Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün ismi şimdiden genel başkan adayları arasında geçiyor.

    Hakkında tedbir kararı bulunan DSP Milletvekili Tayfun İçli de adaylığını açıkladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow