hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Çelengi ben takip edemem..."

    Çelengi ben takip edemem...
    expand

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, vefat eden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın cenazesiyle ilgili olarak, "Nereye çelenk yollandı, nereye yollanmadı ben Cumhurbaşkanı olarak takip edemem" dedi.

    Gül, Çankaya Köşkü'ndeki Türkiye Florası Projesi Tanıtım Toplantısının ardından verdiği kokteylde gazetecilerin bazı konulardaki sorularını yanıtladı.

    Türkan Saylan'ın cenazesine ilişkin tartışmalara Gül, "Ben Cumhurbaşkanı olarak kime, nereye çelenk gönderildiğini takip edemem. Eşim de ben de gerekli açıklamaları yaptık" yanıtını verdi.

    Kayıp Trilyon davası


    Gül'e, Kayıp Trilyon davasının ardından gündeme gelen dokunulmazlık tartışmaları da soruldu.

    "Anayasada boşluk var mı?" sorusuna Abdullah Gül, "Meclis'e bıraktım. Varsa yargı yolu hiçbir konudan çekinmem" diye yanıt verdi.

    Gül, "Ben onları Meclise bıraktım ama söylemiştim bunu zaten. Varsa hukuk yolları, yargılanma falan dersen, hiçbir konudan tereddütüm olmadığını söyledim. Daha ne yapayım? Milletvekiliyken söylemişim, 'kaldırın dokunulmazlığımı' demişim. Şimdi açıkça söylüyorum, bazı şeyleri söylemek bana yakışmaz, Cumhurbaşkanı'na yakışmaz. O yüzden daha fazla şey söylemek istemiyorum. Şahsım adına benim herhangi bir endişem yok" dedi.

    Cumhurbaşkanı, "Kararı duyunca şaşırdınız mı?" sorusunu da "Alışkınız" diyerek cevapladı.

    Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının ardından Hayrünnisa Gül ilk kez konuştu; "Biz Türkiye'de neler gördük... Bu kadar titiz bir insanın böyle şeylerle itham edilmesine üzülüyorum" dedi.

    Mayın temizliği


    Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın "NATO temizlemeli" açıklamasının ardından mayın konusu da Cumhurbaşkanı'na soruldu. Gül, "Biz tabii ki  kendimiz temizlemek isteriz ama çok maliyetli bir iş" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow