hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uzman çavuş okul basıp, öğrenci dövdü

    Uzman çavuş okul basıp, öğrenci dövdü
    expand

    Diyarbakır'da görevli bir uzman çavuş oğlunun eğitim gördüğü okulu bastı. Oğluyla kavga eden bir öğrenciyi döven uzman çavuş, okul yöneticileri ve öğretmenlerle de tartıştı. Çocukları dövülen aile, uzman çavuş hakkında suç duyurusunda bulundu.

    Olay, dün Bağlar ilçesindeki Şehit Albay Galip Ekinci İlköğretim Okulu'nda meydana geldi.

    Babası uzman çavuş olan 7'nci sınıf öğrencisi O.A. ile 6'ncı sınıf öğrencisi M.B., teneffüste top oynarken kavga etti. Öğretmenlerin müdahalesiyle kavga eden öğrenciler ayrıldı.

    Oğlu O.A.'nın dövüldüğünü öğrenen ve kimliği açıklanmayan uzman çavuş, üniformasıyla okula geldi. Oğlunun kavga ettiği M.B.'nin derste olduğunu öğrenen uzman çavuş, bir öğrenciyi gönderip 'Müdür çağırıyor' dedirterek sınıftan çıkarıp koridorda dövdü.

    Müdahale eden okul yöneticileri ve öğretmenlerle de tartışan uzman çavuşun öğrenciyi dövmesi, öğretmenlere bağırması da cep telefonuyla görüntülendi.

    Yöneticilerin polis çağırmasının ardından öfkeli uzman çavuş okuldan ayrıldı.

    Polisler, dayak yiyen öğrenci M.B.'yi polis merkezine götürerek ifadesini aldı.

    Bahçede O.A. ile kavga ettiklerini söyleyen M.B., derse girdikten bir süre sonra 'Müdür çağırıyor' denilerek sınıftan çıkarıldığını söyledi ve "Ben dışarı çıkar çıkmaz asker kıyafetli bir kişi beni tokatlamaya başladı. Koridorda yumruk vurup tekmeledi. Benim bağırmam üzerine müdür geldi, herkes sınıflardan çıktı. Müdür odasına götürüldüm, ardından polis çağrıldı" dedi.

    Savcılığa suç duyurusu

    Uzman çavuş tarafından dövülen M.B.'nin babası Abdullah B., "Emniyete gittiğimde çocuğum hastaneden getirildi, yüzü gözü kan içindeydi. Oğlum top oynarken kavga etmiş, öğretmenler barıştırmış. Böyle okul basıp öğrenci dövülür mü?" diye tepki gösterdi.

    Savcılığa suç duyurusunda bulunan baba, "Oğlumu kanlar içinde görünce şoke oldum. Çocukların kavgasına büyükler karışmamalı. Üniformayla okul basmış, bu işin peşini bırakmayacağım" dedi.

    Savcılık olayla ilgili inceleme başlattı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow