hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÇYDD'nin yeni başkanı Aysel Çelikel

    ÇYDDnin yeni başkanı Aysel Çelikel
    expand

    Türkan Saylan'ın vefatıyla boşalan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin genel başkanlığına Prof. Dr Aysel Çelikel seçildi. Çelikel, genel başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu.

    Prof. Dr. Türkan Saylan'ın vefatının ardından ÇYDD genel kurulu bugün toplandı. Kurulda yeni genel başkanlığa derneğin kurucularından olan ve Saylan'ın yardımcılığının yapan Prof. Dr. Aysel Çelikel seçildi.

    Çelikel, kararı açıklamak için kameraların karşısına geçti. ÇYDD'nin yönetiminde olmasa da dernekle ilişkilerinin Saylan sayesinde devam ettiğini söyleyen Çelikel, Saylan'dan genel başkan olması için bir öneri geldiğini söyledi.

    Bunun güç bir görev olduğunu ve bu güç görevi yapması gerektiğini söyleyen Çelikel, "Ben bu öneriyi onurla kabul ettim. Bu güç bir görevdi. Ama bu güç görevi onurla yapmam gerekiyordu" dedi.

    Saylan'ın maruz kaldığı durumla ilgili konuşan Çelikel, "Kendisinin maruz kaldığı bu muamelede tarafsız yargının en doğru kararı vereceğine eminim" diye konuştu.

    Derneğin amacını hatırlatan Çelikel, bundan sonra da ÇYDD'nin Atatürk ilke ve inkılapları çerçevesinde çağdaş eğitimi ve eğitimde fırsat eşitliğini ön planda tutarak, kız çocuklarının eğitimi konusunda hassasiyet göstereceklerine dikkat çekti.

    Hedeflerinin ÇYDD'nin yaptığı okulları çoğaltmak ve kız yurtlarının sayısını arttırmak olduğunu söyleyen Çelikel, "Ben genel başkan olarak onun koltuğunu asla dolduramam. Herkesin çalşma yöntemi farklıdır. Ama biz arkadaşlarımızla beraber kendi üslubumuzca derneği güçlendirmeye, topluma yararlı hale getirmeye devam edeceğiz" dedi.

    Ergenekon soruşturması kapsamında ÇYDD'ye düzenlenen operasyonlar ve ardından derneğe yapılan bağışlarla ilgili de konuşan Çelikel, "Bağışlara her zaman ihtiyacımız var. Bağışların arttığını söyleyebilirim. 100 bin hedefine henüz yaklaşılmadı" diye konuştu.

    Prof. Dr. Türkan Saylan'ın cenazesine hükümetten kimsenin katılmaması ile ilgili kırgın olup olmadıkları sorusu üzerine Çelikel, kimseye kırgın olmadıklarını söyledi.

    ÇYDD'de yeni dönemde Prof. Dr. Aysel Çelikel genel başkan, Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve Nihal Kızıl genel başkan yardımcısı, Avukat Nur Gerçel genel sayman, Osman Karaduman genel yazman, Prof. Dr. Filiz Meriçli, Gülsün Kaya, Prof.Dr. Cihan Demirci ve Avukat Olcay Yezdani ise üye olarak görev yapacak.

    Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, 18 Mayıs günü sabaha karşı tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde vefat etti.

    Saylan ismi son dönemde Ergenekon soruşturması kapsamında aranan ÇYDD ile gündeme gelmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow