hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "ÖSS kaldırılsın" mitingi

    ÖSS kaldırılsın mitingi
    expand

    Bazı lise öğrenci birliklerince, üniversiteye giriş için uygulanan Öğrenci Seçme Sınavı'nın (ÖSS) kaldırılması istemiyle Kadıköy'de miting düzenlendi.

    Kadıköy İskele Meydanı'nda, "ÖSS'ye Hayır" adı altında yapılan miting, Tepe Nautilus önünde toplanan öğrencilerin, "Müşteri değil öğrenciyiz", "Yarış atı değil öğrenciyiz", "ÖSS'ye, SBS'ye, KPSS'ye hayır" sloganları eşliğinde yürüyüşüyle başladı.

    "ÖSS kaldırılsın herkese okuma hakkı", "ÖSS duvarını yıkalım", "Öğrenci sömürme sınavı" yazılı pankart ve dövizlerle miting alanına gelen öğrenciler, miting alanına polis tarafından teker teker üst aramasından geçirildikten sonra alındı.

    Mitingde yapılan konuşmalarda, ÖSS'nin sınav olmaktan çıktığı, başvuru, kayıt ücretleri, dershaneleri, özel dersleri, kitapları ve CD'leriyle çoktan bir sektör halini aldığı vurgulandı.

    Konuşmalarda gençlerin yeteneklerine göre yönlendirildikleri eğitim sisteminin kurulması gerektiği ifade edilerek, öğrencilerin kendi geleceğine kendilerinin yön vermek istediği belirtildi.

    Konuşmaların ardından mitinge katılan öğrenciler, müzik eşliğinde halay çektikten sonra dağıldı.

    Miting süresince Kadıköy'e çıkan bazı cadde ve sokaklar trafiğe kapatılırken, polisin geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow