hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AKP'deki "ilk" rahatsızlık yarattı

    AKPdeki ilk rahatsızlık yarattı
    expand

    AKP, 27 Haziran'daki İstanbul il seçimine iki adayla giriyor. Mevcut başkan Aziz Babuşçu'ya karşı Metin Külünk yarışacak. Ancak AKP'de kongrelerde ardarda yaşanan gerilimler sonrası tek adayla seçime girilmesi kararına karşın Külünk'ün bayrak açması partide rahatsızlığa neden oldu.

    AKP'nin İstanbul il örgütünde telaş var. Telaşın nedeni 27 Haziran'da yapılacak kongre.

    Kongrede bir ilk gerçekleşecek ve tek aday dönemi sona erecek. Genel merkezin destek verdiği Aziz Babuşçu, Metin Külünk'le karşı karşıya gelecek. Külünk'ün adaylığının yol açtığı telaş kameralara yansıdı.

    Kameralar karşısına geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadır Topbaş kameraların karşısına geçti. Beraberinde ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla birlikte "desteğimiz Aziz Babuşçu'dan yana" dedi.

    Kadir Topbaş, "Bu gün ilk defa böyle bir açıklamada bulunuyorum, çok beğendiğim taktir ettiğim adam gibi adam olarak gördüğüm bir insan olduğunu ifade ediyorum. Bu kongreyi çok önemsediğimiz için buradayız" açıklamasında bulundu.

    Kadir Topbaş'ın önemsediği kongre 27 Haziran'da. Ve o kongrede AKP İstanbul il teşkilatı ilk kez  bir demokrasi sınavı verecek. Külünk iddialı, taban demokrasisinin hayata geçmesini istiyor.

    Metin Külünk, "AK Parti'nin kuruluş ilkelerinde ortak akıl var, taban demokrasisi var, istişare var" diye konuştu.

    Yanına partisinin il yöneticilerini alan Kadir Topbaş da "İşte size taban demokrasisi. Bizler tabanın temsilcileriyiz. Ve Aziz Babuşçu'yu destekliyoruz" ifadesini kullandı.

    27 Haziran'da kim kazanacak? AKP yönetiminin desteklediği aday mı yoksa taban demokrasisi sloganıyla yola çıkan aday mı? Ya da Anadolu'daki kongrelerde yaşanan gerilimler dikkate alınırsa sağduyu mu yoksa gerilim mi?
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow